İT KOPUKLAR
3.BÖLÜM:DAVETSİZ MİSAFİR
(FİNAL)
          “-Gel vatandaş gel.Bir kalem on lira,bir çorap on beş lira..Hem kalem hem çorap yirmi lira.”
           Şehrin elli dokuzuncu caddesinde işportaya çıkmıştı Zafer Bey.İşine her gün çıkıyordu.Elli dokuzuncu cadde,bit pazarı gibiydi.Burada neler satılmıyordu ki?
         “-Beyim,ikişer tane kalem ve çorap alcam.Borcum ne kadar?”
          “-Kırk lira.”
            Müşteriyi uğurladıktan sonra Zafer Bey'in cep telefonu çaldı.Arayan oğlu Hakan'ın bağımlılık tedavisi gördüğü hastanedendi.Hastane,oğlu Hakan'a çıkış vereceğini söylüyordu.Hakan,taburcu olcaktı.
                Zafer Bey,vakit kaybetmeyerek kendine doktor dedirten Kerem Bey'i cep telefonu ile aradı.Kerem  Bey'in eski arabasıyla gideceklerdi hastaneye.
                  Nihayet hastaneye varmışlardı.Hemşireler Hakan’ın taburcu olma belgesini imzalatıp Hakan'ı serbest bıraktılar.Hastaneden eve döndüklerinde,Zafer Bey;ihtiyar  annesi Tenzile Hanım'ı ziyarete gitti.
                 Tenzile Hanım,oğlu Zafer Bey için Zafer Bey'in sevdiği yemekleri yapmıştı.Menüde kuru fasülye,pilav ve cacık vardı.Zafer Bey,yemeğini afiyetle yedi.Yemeğini yedikten sonra annesinin evinde bir divanın üstünde uyudu.
                  Tenzile Hanım'a misafirliğe komşusu Habibe Hanım gelmişti.Çay ikram etti komşusuna.Üzerinden bayağı zaman geçti,ama Zafer Bey uyanmamıştı.Tenzile Hanım,komşusu Habibe Hanım  ile beraber oğlu Zafer Bey'in yattığı yere gitti.Komşusu Habibe Hanım ,söze atıldı:
        “-Tenzilecim oğlunun yatışını beğenmedim.Ölü gibi yatıyor .İstersen ambulansı ara.”
        “-Yorgunluktan yatıyor benim oğlum ,ne ölü gibisi?”
       “-Nabzına baktım ,nabzı atmıyor .”
Es'Selatü ves-selam-ü aleyk,
Aleyke ya-seyyidina ya Rasullallah,
Es Selatü ves-selamu aleyk,
Aleyke ya-seyyidina ya habiballah.
Es-Selatü vesselamu aleyk.
Aleyke yaseyyidel evvelina vel ahirin (vel hamdülillahirabbil alemin)
Mahallemiz sakinlerinden Tenzile'nin oğlu Zafer Cingöz vefat etmiştir.Cenazesi bugün mahallemiz mezarlığına defnedilecektir.Allah rahmet eylesin..
              Davetsiz misafir olan ölüm ,it kopuk ailesinin kapısını çalmıştı.Hakan,babası Zafer Bey'in ölümünden bir ay önce babası ile barışmıştı.Ada ise babasının ölümünden bir sene sonra muradına erip doktor Kerem Bey ile evlendi.Kerem bir sene öncesinde karısından boşanmıştı.

HİKAYE:OĞUZ BATIN

( İt Kopuklar Final başlıklı yazı Oğuz batın tarafından 24.01.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.