ŞİİRSEL HAYATLAR
6.BÖLÜM:KERİME'NİN OĞLUNUN SÜNNETİ
           Nesrin'in babası Aziz Bey,sevgilisi Astrolog Gül Hanım ile beraber düğüne Gül Hanım'ın gri Honda arabasıyla giderken;Nesrin,Esma ve Esra ise Nesrin'in kırmızı wolswogen arabasıyla düğüne gidiyordu.
           Arabayı Nesrin kullanıyordu.Ön koltukta Nesrin'in terier cinsi köpeği Recai varken arka koltukta da Esra ile Esma Kardeşler vardı.
          Müzik orta kısık sesteydi.Bir yandan müzik dinliyorlar bir yandan da gidiyorlardı.Esma,bulduğu çoban sevgilisini anlatıyordu.Çoban sevgilisinin şivesini taklit ederken herkesi gülme krizi sardı .
          Esra,söze atıldı :
“-Nerde cins adamlar var,kardeşim gidip onları bulur.”
          Esma,hiç oralı değildi .Nesrin,düğün salonuna geldik,dedi.Düğün salonuna gelmişlerdi.Kızılay Kır Bahçesi Düğün Salonu,elli dokuzuncu caddenin arkasında kalıyordu ..Arabayı park ederlerken babası Aziz Bey'in kullanıp buraya geldiği gri Honda arabasını gördü .Ne yaptıysa Astrolog Gül Hanım’dan ayıramamıştı babasını Nesrin.
          Düğün salonun içinde Nesrin,Esra ile Esma'yı Kerime ve kocası karşıladı:
“-Hoşgeldiniz.”
     Birbirlerine sarılmışlardı.Orkestra çoktan çalmaya başlamıştı.Düğünün giriş şarkısı slow şarkıydı.Ferhat Göçer'in Cennet adlı şarkısıyla davetliler çiftlerle dans ediyorlardı.
“ Arkası gelmez dertlerimin
Bıktım illallah.
Bize de bir gün kader de güler 
Güler inşallah “
        Çile Bülbülüm şarkısıyla eğlence Tavan yapmıştı düğün salonunda.Davetliler,sanki ilk kez düğüne gelip eğleniyormuş gibiydiler.
        Pasta merasimi başladı .Pastayı sünnet çocuğu,tek başına kesti.Sünnet çocuğu ,pastadan bir dilim alıp yedi.
         Hemen ardından kına merasimi vardı.Kına merasiminde Kerime,Nesrin'i sünnet çocuğuna kına yakması için çağırdı ..Nesrin,geldi.Büyük özveri ve büyük bir sevgiyle sünnet çocuğunun eline silah motifli kınayı yaktı.
             Takı merasimine gelmişti sıra ..Davetliler,sıraya geçti takılarını takmak için..Nesrin ile Esra birer çeyrek takacaktı,Esma'nın maddi durumu iyi olmadığından sünnet çocuğuna Esma,iki yüz lira banknotlu para takacaktı.
             Ve son eğlenceler ..Orkestra,düğünün son bölümüne disko bar şarkılarını koydu.Herkes,mutluydu.
            Ertesi gün fayton alayı vardı.Nesrin,Esra ve Esma faytona bindiler.Nesrin'in babası Aziz Bey ise Astrolog Gül Hanım 'ın arabasıyla düğün konvoyuna katıldı ..Faytona Nesrin'in köpeği Recai de binmişti .Davullar,zurnalar çalıyordu.
            Fayton alayı bittiğinde iş ,mevlüd ve sünnete gelmişti..Burası sünnet çocuğu için en korkunç bölümdü ama KERİME’NİN oğlu sünnet olmaktan korkmuyordu:
“Oldu da bitti maşallah 
Damat olur inşallah “

HİKAYE:OĞUZ BATIN
( Şiirsel Hayatlar Altıncı Bölüm başlıklı yazı Oğuz batın tarafından 12.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.