ŞİİRSEL HAYATLAR
7.BÖLÜM:TERSİNE DÜNYA
        Nesrin'in kırmızı arabasındaydılar.Şoför koltuğunda Nesrin,ön koltukta Nesrin'in terier cinsi köpeği Recai,arka koltuklarda ise Esma ile Kerime vardı.Esra'nın evine gidiyorlardı.Sessizliği Esma bozdu:
“-Esra Ablam,rolleri nasıl değişti?”
Bu soruya Nesrin cevap verdi:
“-Esra'nın eşi Ferit,iki yıldır işsizdi.Çalıştığı şirket,küçülmeye gitmiş ve Ferit'i iki yıl evvel işten çıkarmışlardı.Ferit iki yıldır işsiz gezdiği sırada Ferit ile Esra,iddaaya girdi.Kim daha çabuk iş bulacaktı.Esra eğer iş bulursa Ferit ile Esra rolleri değişecek Esra çalışıp Ferit de ev işlerini yapacaktı.İdaayı Esra,kazandı.Esmacım,rolleri Esra ile Ferit,böyle değişti”
Esma,anladım,dedi.Recai,Esma'ya havlayarak katıldı.Kerime söz aldı:
“-Şimdi Esralara televizyonda fultbol maçı izlemeye  gidiyoruz.Galatasaray'ı hepimiz destekleyeceğiz.Bu da Esra ile Ferit'in rol değişimlerinden biri.”
         Nesrin,Kerime'ye katılarak söz aldı:
“-Aynen,öyle Kerimecim.Tersine dünyadır.”
                Nihayet Esra'nın evine varmışlardı.Esra’nın evine girdiklerinde şaşkınlardı.Çünkü Esra ile Ferit,bir karavanla salonu iki alana bölmüşlerdi.Sağ da Esra,arkadaşlarınla futbol maçı seyredecek;Ferit ise sol da arkadaşıyla yün ve şişle örgü örecekti.
             Galatasaray-Fenerbahçe maçı başlamıştı.Esra,arkadaşlarınla koltukta yan yana oturuyordu;televizyonda karşılarındaydı.Recai ise erkek olduğu için Ferit'in bulunduğu yerdeydi.
“-Yuuuh!Hakeme gözlük.”
“-Vallahi doğru diyorsun Esmacım,hakeme gerçekten de gözlük.”
“-Bu düpedüz faul ve penaltı Nesrincim.”
             Ferit,kendi alanından Esra'yı sessiz olmaları için uyarıyorlardı.Futbol maçının sadece erkek maçı olmadığını,futbol maçını kadınların da seyredeceğini Esra ve arkadaşları gösteriyordu..
             Esra ile Ferit böyle rolleri değişmişti.Ferit,ertesi gün;Esra'nın altın günüydü ve Esra'nın misafirlerini kekler,börekler,çörekler yaparak karşıladı.Ferit için kadınlarla sohbet etmek ve misafir ağırlamak büyük bir keyif almış oldu.

HİKAYE:OĞUZ BATIN
( Şiirsel Hayatlar Yedinci Bölüm başlıklı yazı Oğuz batın tarafından 19.02.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.