1 Aldanma

Yüreğinin götürdüğü yere gitmeyeceksin arkadaş! Ekilirsin…

Yarı yolda yalnız kalma ihtimali düşüneceksin. Hisler aldatır, güvenmeyeceksin kalbine bile. Duyguların akışına kapılıp peşine takılmayacaksın. Bir tatlı gülüşe, bir anlamlı söze kapılmayacaksın; gülüşün solmasını istemiyorsan. Kıymet bildiğini belli etmeyeceksin. Zaaflarını kullanırlar, aldanırsın…

 

Misal; adam gibi sevmeyeceksin kadın olsan dahi. Bağlanmayacaksın körü körüne. Ruhunu ateşe atmayacaksın, ruhsuzlara hazırlıklı olacaksın.

Vefa aramayacaksın bu çağda, gülüp geçeceksin umarsız verilen vaatlere. Hiç olmadı; gereksiz değer yüklemeyeceksin lüzumsuzun birine. Heba etmeyeceksin göz pınarını . yaşadığının hakkını vermeyeceksin. Aklı salim davranacak, anı yaşayacaksın…

 

Kalbinin adımlarını takip etmeyeceksin dostum. Yanmak istemiyorsan, tutulmayacaksın. Heyecanlarının ziyan edilmesine göz yummayacaksın. Heveslerin üstüne basıp giderler, çiğnetmeyeceksin. Elin bağrında kalakalır. Aptallaşmayacaksın severken; budala dedirtmek istemiyorsan. Kapılmayacaksın arkadaş!

 

Tek taraflı özveri olmaz; gönlünü vermeyeceksin. Can acısına katlanamıyorsan; söküp atacaksın bir kalemde. Her hatayı hoş görmeyeceksin,  anlayışının sömürülmesine izin vermeyeceksin. Bazen affetmeyeceksin, koy vereceksin gideni yoluna. En fazla üç gün üzülürsün.

 

Unutma dostum; yüreğinde açan çiçekleri soldurtmayacaksın değer bilmeyene.

 

Öyle beylik laflara ne hacet; sevildiğin kadar seveceksin arkadaş.

Aşk dediğin; ucu uçurumlu sokak. Sevda sözleri en eski tuzak.

Ya adam gibi sevmesini öğrenmeli bu millet , yada kahrolsun aşk denen illet!

 



 Nazlı Tolun



( Aldanma başlıklı yazı NazlıKaragöz tarafından 6.10.2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.