Aşk; kalbe sıcacık yazılış, kalbe mıh gibi saplanış,  büyük bir tutku, yaşanışı ise tarifsiz bir mutluluğu anlatan  kendi küçücük ama anlamı  kocaman bir sözcük. Bir sözcük diye yazarken aşk acaba bana darılmış mıdır? Hayır o bir sözcük değil aslında o bir destan,  o bir okyanus ve güzel olan her şey demek. Huzurlarınızda özür diliyorum aşktan. 

Kısacık tek heceli ama tek yaşanılmayan bir şey. Onun için Allah belki kadın ve erkeği yarattı. Bazen düşünürüm üç harf birbirine bu kadar mı yakışır diye sanki bir iksirin kod adı gibi harikulade. 

Aşıksa insan ve aşkı yanında değilse; doğada gördüğü her güzellik ona sevdiğini çağrıştırır. Deniz;  gözleri, tomurcuk gül; kadife tenini, kokusunu, esen rüzgar; nefesini, ırmak; hissettiklerinin coşkusunu, güneş; göz kamaştırıcı güzelliğini ve filizlenen her bitki; içindeki kıpırtıları ve yeşerttiği sevgiyi anlatır. Neden acaba doğayla insanın içiçeliği? Neden benzetiyoruz sevdiğimizi doğaya. Çünkü yaradanın eseri olan bu güzellikler benzersiz ve kimyası çözülememiş, yoktan varedilemeyecek şeyler. Herkesin aşkı da kendisine öyle değil midir? Gülüşü, bakışı her özelliği farklı ve benzersiz değil midir? 

Aşk; çift kişilik hayattır. Her daim onu düşünmek hatta bazen yanındayken bile özlemektir.  Kıyamamak, gözünün içine bakmak, ondan başkasını görmemektir. Aşka boşuna dememişler gözü kördür diye. Çünkü sevdiğiniz kusursuzdur, hatasızdır ve sizin özelinizdir. Sakınırsınız, kıskanırsınız her şeyden. 

Aşk; imkansızı başarmaktır. Eğer sevdanıza inanıyorsanız gözü kara olursunuz. Engel tanımazsınız, aşkınıza sahip çıkar el üstünde tutarsınız.  

Aşk; iyi günde kötü günde beraberliktir. Bir lokma ekmeği gerekirse paylaşmaktır. Ben anlamıyorum zaten her eşyamı tamamlayacağım öyle evleneceğim diyeni. İki gönül bir olursa aşılmayacak engel yoktur ki. Eksik bir eşya, kalple bütünleşmiş bir sevdayı mı engelleyecek. Asla! Sevdikten sonra gerisi yavaş yavaş gelir. 

Tek mücademiz ise aşka inanmayanlardır. Hani birbirini çok sevenler için "Kuru bir aşk gelir geçer diyenler varya  aslında çok şey kaçıranlardır. Ateş ya yüreklerine düşmemiştir ya da sadece ocak yakmak için kullanmışlardır. 

Yuvasını kurmuş olanlara sevda bacasının sonsuza kadar tütmesini, kalbi boş olanlara ise bu baharda sırf dallarda değil yüreklerinde de çiçek açmasını diliyorum. 


Aysel AKSÜMER 
( Aşk Nedir başlıklı yazı AyselAKSÜMER tarafından 11.04.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.