Bana ne işte, bana ne! O yıldız benim hakkımdı. İlk ben buldum onu karanlıkların içinde tek başına beklerken Güneş'i. Sen utancından başını yukarı kaldırıp semaya bakamazken; ben gururla yürüyordum gecenin bir vaktinde. Tamam kabul, alışkın değildim belki gökyüzünü seyretmeye.. Bir keresinde teleskopla bakmıştım sadece Ay'ın görünüşüne. Kabul.. Yanından geçerken yanmayan sokak lambası için kaldırmıştım kafamı ve öyle gördüm, oldu mu istediğin itiraf?
Ama ilk ben hissettim içindeki buruk ukteyi. Evrenin boşluğunda asılı durmayı başarmış başarmasına ya, yer çekimine peşkeş çekip! Yalnızlık dokunuyordu ona da zira. Kendimi gördüm anladın mı! O yıldızda kendimi gördüm ben.  Vermem kimseye.. İstersen küs bana, ama veremem işte.. Gecenin o vaktinde, ışıl ışıl ve yalnız.. Aklıma düştü şimdi: "Gökyüzünde yalnız gezen yıldızlar..."
Tutacak dileklerim birikti hem. Senin her şeyin yerli yerinde, ya ben?
Gülüyormuşum, keyfim yerindeymiş, hatta bir de lakap takmışlar bana : "Keyfus Gıcirus" diye.. Ne biliyorsun peki gerçekten öyle?
Ayrıca, sana bir sır vereyim mi?
Kıskanıyorum!
Evet evet, doğru duydun. KIS-KA-NI-YO-RUM!
Benden başkasında olunca, kıskanıyorum işte ne var. Sana söz, bundan sonra gördüğüm yıldızları sana vereceğim, tamam mı? Bu kadar da paylaşımcıyım.  Ama bunu bana bırak, lütfen.. İhtiyacım var diyorum, nasıl arkadaşsın sen!
Hani her anımda yanımda olacağına söz vermiştin, bu muydu yani.. Yine devamı gibiydi şarkının sanki.. "Yeryüzünde sizin kadar yalnızım..."
Nerede şimdi bu! Hani ? Nasıl ya! Bu nasıl olabilir!?
Off... Allah'ım... İnanmıyorum, inanmıyorum!
Sana laf yetiştireceğim diye, gördün mü başıma geleni.. Yok olup gitmişti.. Gökyüzünü didik didik gözledim; yoktu, yoktu, yoktu!
Bir daha ne zaman görürdüm, orası bile muamma idi bende.
Umutsuzca yürümeye koyuldum, yine aynı gecenin rengi. "Kız başına ne işin vardı!?" deme şimdi, sadece erkekler mi gezmeli!
Bu defa da Arog filminden kopma replik gibi idi adeta.. " Bir cisim yaklaşıyor sanki"
Gördüm, parlak bir cisim yaklaşıyordu.. "sanki".. Hadi be hadi yıldız, düşmüş olamazsın değil mi? Sırf benim seni tutmam için..  İntihar mı yoksa?
 Yok daha neler... 
Zaten, öyle de değildi ki, atraksiyon olsun diye yazdım :)
Yıldız şeklinde bir toka. Çok klasik değil mi... Taktın mı diye merak edenlerin düşüncelerini okuyorum şimdi de. Yok yok, yerden bulduğum tokayı saçıma takacak kadar pasaklı değilim..
O yıldız benim hakkımdı ya, bu kadarı fazla.
Bakın, peşinen yazıyorum, bir yıldızı hakediyorum. ( nokta)
 
****
:)) 
************
Sevinçli
 
 
 
( O Yıldız Benim Hakkım başlıklı yazı Sevinç A. K. tarafından 21.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.