Korku filmleri ve gerilim dolu sahneleri  izlemek hobilerin arasında olabilir. Belki aşk filmlerine karşı bir  antipatin vardır. Neden olmasın ?  Saçma geliyordur sana tesadüflerle dolu karşılaşmalar, çarpışmalar  ve göz göze değdiği anda kalpteki  ani kıpraşım... Sonrasında adı yıldırım işte bilirsiniz, gerek var mı söylememe ? Her neyse... İzlediğiniz filmin hiç bitmesini de istemezsiniz ki;  biterse şayet ışıkları kapatıp tek başınıza yine yatağınıza dönmeniz gerekecek... Aklınıza türlü türlü durumlar  gelir, bir takım sahneler gözünüzde canlanır, bir daha  korku filmi izlememeye yemin dahi edebilirsiniz; yalnız bir kadınsanız eğer. 

Koltukta uyuyakalmışsın, ışıklar da yanık ve dahi televizyon da açık. Hay aksi pazartesi, hep neden  bu sendromları yaşıyorum ki sanki! 


Saatin alarmını ertelemekten de bıkmadım üstelik,ama inatla çalmakta ısrarcısın! 

Peki peki.. Zoraki kalktım. Bir bardak dahi içemeyecek olduğumu bildiğim çay için çaydanlığa su koydum. O kaynayadursun, ben elimi yüzümü yıkarken.

 Aynadaki bu ben miyim? Of ne kadar da çirkin bir ben... Bakmıyorum sana tamam mı! Derhal  geri çekil önümden!  Halbuki not iliştirmiştim  bir kenarına:  "Tebessüm et lütfen :) "

Dünden ütülediğim gömleğimi giyip, bir yudum da çayımdan içip, kimseye "Hoşçakal" bile demeden bir hışımla çekiyorum kapımı. Anahtarım içeride kalırsa bu kabusum olur. O sebeple de iyiden iyiye kontrol ediyorum kendimi. Bir ikinci anahtarımı emanet edebileceğim kimsem dahi yok ki... 


Yalnız bir kadınsanız eğer, komşularınızın dedikodularına maruz kalabilirsiniz. Misal eve geç gelemezsiniz. Bir arkadaşınızı - hele de karşı cins ise - davet edemezsiniz. Sahile inip; pamuk şeker yemek, hiç olmadı martılara simit atmanız dahi  yasaklanabilir size. Hatta yola bakan balkonunuza akşam veya gündüz vakti çekirdek çitlemeye çıkmışken neskafenizle birlikte ve müziğin hafif mırıldaması eşliğinde  başkalarının  kötü bakışlarına  hedef olabilirsiniz. Sonra, bakkala selam verseniz  başka bir manaya çekilebilir.  Yol kenarlarında sıralanmış önü koca koca adamların kaynadığı kahvehanelerden başınız dik bir şekilde geçemezsiniz.  Sahi nedir bu toplumun yalnız kadınlardan alıp veremediği? 


Tüpüm üç ayda bir değişiyor. Tüpçü ile pek haşır neşir değilim de zaten. En azından bu iyi haber. Düşünsenize iki haftada anca biten damacana için bile  arkamdan laf söz çıkarmış karşı komşum. Pompasını değiştirirken tırnağım kırıldıysa ve o korkuyu tekrar yaşamamak için elemandan rica ediyorsam, nesi kabahat bunun anlamadım ki! 


Marketten küçük boy salça aldım ve bir kilo mercimek neredeyse bir ay yetiyor bana.  Geçenlerde karnıyarık yapmaya niyetlenmiştim ki; patlıcan dahi bir başıma koyma beni tavaya diyince, morelim bozuldu ve iştahım kaçtı yine.  

Yaptığım kek de küflenmiş bir hafta içinde.  
Ah minnoş.. Sen de olmasan ve sen boncuk güzel sesli muhabbet kuşum.. Bir de sen benekli japon balığım :)  Versem yer misiniz bir dilim?  


 Yanlızlık benim eserimdi... Bu duruma gelebilmek için nelerden feragat ettim bir bilseniz. 
Misal, teklifleri hep geri çevirdim. Birilerine bağlı kalmak benim harcım değildi. Ya da birilerinin boyunduruğu altına girmek, onlara karşı sorumluluklarımın  üzerime verdiği ağırlık... Hayır hayır hiç bana göre değildi. O zamanlar tabii... 


Yeni bir korku filmi daha çıkmış. Bu defa evimde değil; sinemada izleme kararı aldım. Korktuğumda sarılacak bir ben  daha bulur muyum bilmeden. 

Ben  yalnızlığı seçerken, özgürlüğümü hayal etmiştim.. Nereden bilebilirdim ki  bir başkaları tarafından bu denli baskı göreceğimi!  

Az kaldı unutuyordum.. Ehliyet almak istmememdeki en büyük etken trafik değil, inanın..

Biri ağladığımı söylemiş az önce geldi kulağıma... Sahi kim görmüş ki?
*
*
*
Sevinçli 

Not : O ben değilim :D 

( Yalnız Bir Kadınsan Eğer başlıklı yazı Sevinç A. K. tarafından 18.09.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.