Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum AtışmaYENİ Online Üyeler

Etkili Yorumlar

Baktım dünyaya hiç hoş değil Az çabalarsam eğer içi boş değil Az seversen odam da loş değil Bıraktım üç beş kuruşun hepsini Hüzün veren sitemli duygularla yazılmış yürek sesinizi gönülden kutluyorum tebrikler üstâdım. Sonsuz selam ve saygılarımla.
:) Güzel yürekli abim bir gün mısralara dökülen o güzel satırları teknikle bütünlemek için sohbet edelim sizinle.:) Her dem güzel duygular anlatıyorsunuz kutluyorum.
Allah Resulüne (sav) sorarlar. -Ya Resulallah mümin zina yapar mı? -Yapabilir. Hırsızlık yapar mı? -Yapabilir. Şu...şu günahları yapar mı? -Yapabilir. -Yalan söyler mi Ya Resulallah? --Asla. Allah Resulü (sav), mümin olan kişinin nefsine uyarak diğer günahları işleyebileceğini ama asla yalan söyleyemeyeceğini belirterek yalanın müslümanla yanyana barınamayacağını çok vezih bir şekilde bizlere beyan eylemiştir. Tebrik ederim değerli üstadımı. Selamlarımla.
Sözün özü, bir süre sonra aşıktan geçip aşka aşık olmak gibi, güzelliğin kendisi kadar güzelliği görmenin de önemli olduğunu gösterir gibi, velhasılıkelam söze değil öze bakmak gibi, görünenden öte duygular vardı, yüreğinize sağlık ve selamlarımla
Değerli üstadım. Keşke Azerbaycan dışındaki diğer Türk devletleri de Türk olduklarının farkında olsalar. Maalesef oralarda görev yapan veya oraları gezip gören pek çok arkadaşımız- vatandaşımız Azerbaycan dışındakilerin kendilerini Türk olarak tanımlamadıklarından şikayetçiler hep. İnşallah yanılıyorlardır. İnşallah bütün Türk Devletleri Türklük ruhu ve İslam şuuru şemsiyesi altında bir araya gelir. Selam ve saygılar.
Herkesin hedefinde ne varsa o sıcak tutar içini Kutlarım
Aşk evrenin de merkezi değil mi Sami hocamın tavsiyesini dinleminiz güzel olur keza bende sizi defaten uyarmıştım :) Daha güzel şiirlere
Çok değerli hocam, izninizle yeniden geldim Neden, derseniz... Çünkü değerli hocam, sizlerden bana yansıyan ışık pek çok konuda bei aydınlatıyor. Adına ''aşk'' denen olgu basit bir mefhum değil asla olamaz da. En başta evrenin merkezine yerleşik ve insanı İlahi Aşka yönlendiren. Kitabınız mükemmelde ve bu şiirinizi okuduktan sonra üç beş dize karaladım. Hayat elbette sadece aşktan ibaret değil olmaz mı derdi tasası insanın olmaz mı sıkıntıları? Gelin görün ki: aşk ile dokunduğumuz her duygu her olgu her bakşı açısı insana derin bir farkındalık sunuyor. Sevmeyi hep sevdim ki babaannem benim ilk arkadaşımdı ve ben babaanneme aşık idim. Yaşım dört mü ne. Bu çok genele yayılacak bir olguymuş misal. Okula başladım ve okulum sınıf öğretmenin kitaplarım. Hepsi benim dünyamdı. Küçük bir dünyam var ama engin duygularla hayatımı yaşıyorum.<...
5000 Civarında şiir ve yazı hemen hemen hepsinin konusu aşk... İşinize asla karışmak istemem. Haddim de değil elbette ama bir ağabey tavsiyesi: Hani arasıra değişik bir konuda yazsanız diyorum. Selam ve saygılar.
Gönlüne söz geçirmenin akılla az buçuk ilgisi varsa da, kalpleri evirip çeviren Allah'ın alnımıza yazdığı kaderimizin tecelli edebilmesi için iradenin aşk karşısında erimesi gerekiyor sanırım. Aşkı ben hastalık diye tarif ederim hep ve bu hastalığa yakalanmamak için dua ederim gençliğimden beri. Aslolan sevgidir bence. Sevgiye kapılarım açık tabii. Sebebi ise mantığın da devrede olmasından dolayıdır. Hak edene hak ettiği kadar. Yüreğiniz var olsun.
Her canlı ölümü tadacaktır Hesap günü sevinenlerden olmak için yaradılış gayesine uygun yaşamak nasip olsun inşallah Güzel bir tasavvuf şiiri Arslan hocam tebrik ederim Yüreğine sağlık Selam ve saygılarımla
Güzel bir tarihi anektod olmuş. Kutlarım Mehmet Kardeşim. Selam ve sevgilerimle...
Kardeşimin bu enfes şiirini bölüm bölüm yazarak yayınlayacağım umarım başarabilirim yazmaya başlayayım ya Allah bismillah, selamlarımla.
"Mimozalar derlediğim bir şiirsin sen İçimin meltemine razı gelen güzel gözlerin En sevdiğim, karanlığı delen bu bitimsiz sevgim: Aşkın nazarında ilhamımsın katıksız Eşrafımsın yanlı yansız Endamın ve efkârın ve ahvalin Çöreklenen kara buluta inat Sevecen yüreğimde saklandığın yokuşa biat" Muhteşem bir giriş ve muhteşem beyitlerle hecelerle sonlandırış ,Rabbim gönlünde gülleri hep taze kalması için yardımcısı olsun yazdırtsın her daim bu güzel gönlün duygu ve hislerinle, maşallah kardeşime iyi ki varsınız selamlarımla.
Kalbimde Hak yoksa çıplak gezerim Soğukta sıcakta acı sezerim Yürürken bilmeden neleri ezerim Faydası olmayan hep dalgınlıkmış! hep hep bizimle Rabbimiz. her an her yerde her şeye kadir herkese ve içimizden geçenlere vakıf bizi yoktan var eden ve şiirin verdiği huzur iman gücünden öte yolculuk mu var ağabeyim? selam ve dua ile
Hepimiz insanıyız aynı soy ve milletin Türk ismiyle anılan tarih boyu devletin Türklüğün gururuyla İslâm'la fazîletin ...Altaylardan Tuna’ya bulunacak Türk'ümüz ...Altaylardan Tuna’ya söylenecek türkümüz işte bizlere yakışan da tam olarak bu, değerli hocam bir olmak birlik olmak muhteşem tarihimizin esintileri arasında çok da güzel bir şiir okuduk kaleminizden. yürek sesiniz daim olsun değerli hocam selam ve saygılarımla yürek dolusu
mümkün mü sevmenin suç olmasının? aşkla kıvançla şevkle sevmek ve yazmak öyle ulu bir makam ki aşk zaten nihai hedef değil mi ki İlahi Aşka bağdaş kurmak... sessizlikse atlastan yorgan. ses eden sadece kalbin ritmi. sarmalında duyguların ulvi bir rahmet ve de sağanak. yası dinmeyen yaşı dinmeyen özlemeyi dahi sevebilen... ç/ağlayan duygular imkansızı imkansız kılan sağanağı evrenin kutsallığı aşkın ve kudreti bazen yüreğe kamp kuran genelde tüm benliği esir alan... sancısı hayatın ve sanrısı özlemin ve sakit olan varlığın dirayeti öznemiz sevgi yüklemimiz özlemek ve şiar edindiğimiz kadar da şüphe yok iken kendimizden ve sevmelerden doz aşımı olsa bile aşk ritim bozukluğunu onaran heybetli bir duygu ve de... nazenin d/okunuşlar ufkun alabildiğine tanıdığı ve çağırdığı özgürlük en çok da severken özgür kılınmıyor muyuz? kıyme...
İhlâs içinde harika duygularla yazılmış muhteşem güzellikteki yürek sesinizi gönülden kutluyorum tebrikler üstâdım. En içten selam ve saygılarımla.
Geçmeyen ne var ki bu âlemde ateş sönmesin Yakan Mevla’m söndüren Mevla’m göresin İmtihan içindeyiz biliriz bazen böyle ne edersin Ateşi yakanlar ateşlerinde yanacak bitecek Anlam dolu doğruları dosdoğru söyleyen yürek sesinizi gönülden kutluyorum tebrikler üstâdım. En içten selam ve saygılarımla.
Bunun için sabır yahu diyeceğiz Her geçer gider Kutlarım