1 Mor Menekşe-13

XIII

 

“İfrat ve tefritten kaçınır. Boş oturmaz, kendini çalışmaya verir, tembelliğin akıllı kişiye yaraşmayacağını bilir. Harama ve günaha girmemek için çok uyanıktır.”

 

“Üzümü yemeden önce bağını sorar. Cahil ve ahmakla arkadaş olmaktan kaçınır.  Dost ve arkadaşlarını akıllı kişilerden seçer.  İlim, hikmet ve fazilet ehli kişileri araştırır, bulur, onlarla tanışır, aklını ve kalbini eğitir.

 

“Allah’a kulluk borcunu unutmaz. Üzerinde maddi manevi kul hakkı bırakmamaya azami gayret eder. Kuvvetli imana ermenin yollarını arar. Yaratılanı Yaradan’dan ötürü sever. Ne zillete düşer ne de kimseyi zillete düşürür.”

 

       “Bilirim ki hasret gönlünde açan bir yaradır. Gözyaşlarınla arınan ve yürekte taşınan bir hançerdir o. Her geçen günün ızdırapla kararır, her gecen dayanılmaz kızıllığa bürünür. Ruhun ıslanır, hasret bulutlarının sağanağında…”

 

“Kaybolmuş yılların hasreti yanar yüreğinde, bülbülün nefeslerinde ayrılık acısını, kavuşuma ümidini bulduğun olur.”

 

“Hasret, yalnızlıklar ülkesinin daima en nazlı sultandır o. Hasret, sadece uzaktakini özlemek midir? İnsan sevdiği yanındayken de hasretlik çekemez mi? “

 

“Hasret, Mecnun’dan Leyla’ya türküler yaktırır. Gözyaşıyla doldurduğun okyanusların dalgalarına dayanılmaz kahırlarla yüreğini bıraktığın olur.”

 

“Islak kirpiklerle bir umut uğruna gönül kapılarını bir kez daha çaldığının sayısını sen de hatırlayamazsın. Gönül bahçesinin vefa yamaçlarında ızdırap ve çile mirasçısı olmak zor gelmektedir sana…”

 

“Bırak, yıkansın günah lekeli, çile çekmemiş gönül yaraları. Bırak, gözyaşların, gönülleri gülistana çevirsin. Hasret soluklu gözyaşlarıyla filizlensin vuslat ağacı…

 

“Gözlerinin yaşarmasından değil, göz pınarlarının kurumasından korkmalısın.”

“Bilmelisin ki; her çağlayan, sızıntılarla hayat bulmaktadır.”

Erdemli 270702

 

( Mor Menekşe-13 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 19.09.2013 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.