Herkese rıza edilen bir anın en önemli  dönüm noktalarından birindeyiz. Evet atalarımızın  dediği gibi “Ağlarsa anam ağlar gayrısı yalan ağlar” sözünün en can alıcı noktasında . Anneler duruma el koydu. Sayıları 3  , 5 , 35  sayının hiçbir önemi yok önemli olan asıl ateşin düştüğü yerdeki feveran.

 

Terörle mücadelenin başladığı yıllardan bu yana bana göre en önemli ses işte bu ses. Öteden beri  hep merak içinde olduğum acaba  neden seslerini çıkarmıyorlar diye düşündüğüm ve aslında cevabını kısmen bildiğim bir ses  bu ses. Artık bıçağın kemiğe  dayandığı yerde “Artık yeter “diyor anneler , “Artık yeter  , bu ülkenin bunca yıl çektiği acılar ve bunca yıldır suskun kalan annelerin adına “Artık yeter “.

 

Bu küçük gibi görünen ama aslında çok önemli olan bu isyana , bu başkaldırışa ,  artık bizimde sesimizi  duyun feryadına ülkece hepimizin sahip çıkması ve desteklemesi lazım. Bu ülkede Kürt sorunu diye bir sorunun olmadığını , herkesin eşit şartlarda olduğunu , eşit haklardan yararlandığını herkesin bilmesi ve iyice anlaması lazım. Bilinmelidir ki adını anmak istemediğim bu terör örgütü başkalarının taşeronluğunu yapan ve yapmayada  devam eden bir örgüt.

 

Biraz önce söylediğim gibi neden bu zamana kadar beklenildide  bunca yıldır anneler seslerini çıkarmadı. Belki çıkardılar ama sadece kendi çevrelerinde , sınırların ötesine geçmeyen bir haykırış olarak algılandı. Yapılan bir araştırmaya göre örgütün  tehdit  algısı bölge insanı üzerinde % 25 yani  her dört kişiden biri tehdit  altında. İşte bu seslerin neden yıllarca çıkmadığını bu araştırmadan anlayabiliyorsunuz. Ve işte belki birileri bana ne isyanı, ne kaldırışı diye kızabilir. Emin olun bu bir isyanın kime olduğu apaçık ortada.

 

Çözüm sürecinin zaman zaman sekteye uğratılmaya çalışılmasına rağmen inatla ısrarla ve annelerin ağlamadığı bir güne uyanmak herkesin dileği olsa gerek. Herkesin hem çözüm sürecine katkı yapması inanın bütün ülkenin menfaatine olur. Bu coğrafyada ve dünyada bizim bizden başka dostumuz yok olmadı olmayacakta.

 

Devletimizinse büyük bir özveriyle  bu vatandaşlarımızı sarması sarmalaması ve desteğini apaçık deklare etmesi gerekmektedir. Yetkili açıklamalar geliyor ama  bence  daha önü arkası doldurularak yapılmalı bu destek.

 

Sonuç olarak “Ateş düştüğü yeri yakar “ yüreği yanan anneleri canı gönülden kutluyor  ve bütün içtenliğimle bir birey olarak yanlarında olduğumu bilmelerini istiyorum. Bir kişiden ne olur demeyin bir oyla seçimler kazanılmakta bu ülkede.”Damlaya damlaya göl olur “ demişti atalarımız. Haydi  bir deniz  hatta okyanus olalım.

 

DÜŞLERİNİZE  BİR TEBESSÜM ISMARLAYIN ,  BÜTÜN DÜNYA SİZİNLE GÜLSÜN . Saygılarımla.
 

Âdem Efiloğlu

( Herkes Yanar Ama Anne Başka Yanar başlıklı yazı AdemEFİLOĞLU tarafından 30.05.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu