Yalova gibiyim senden sonra. Biraz buruk çokça kederli

Bir dost selamıydı yüzündeki tebessüm. Sözlerin birer elmas, çok şeyler yaşadık doymadan. Ve yalnızca bir kere yaşadık ayrılığın acı veren yanını. Hala yüreğimde o deli fırtına. Sen giderken hoşça kal diye gözyaşlarımı döktüm arkandan. Sana gitme diyemedim. Biliyorum ki kafana koyduğun her şeyi yaparsın. Sen bensizliği göze almışken, geleceği görebiliyorum. Sen başka kollarda yitirirken aşkımızı, ben bir ıssızlıkta bizi nasıl aldattığını izliyor olacağım. 

Yalova gibiyim senden sonra. Biraz buruk çokça kederli. 

Gidişinin arkasından türküler yaktım. Türküsünü söylediğim her yöre, bir töre cinayetiydi. Bir tek sen için söylediklerim bir aşk kıyımı. Kalbim birinci dereceden hasarlı. Gelenler, deprem öncesi ev istemiyorum diyorlar. Biliyorum hala izlerin varken yüreğimde, onlara istedikleri bir hayatı sunamam. Ya gel katilim ya da başka bir cana kıyma...

Yalova gibiyim senden sonra. Biraz buruk çokça kederli.

Bir yılım daha sensiz geçti. Mevsimler bile yaşanmaz oldu. Mevsimler bile halinden bıkkın. Biliyorum yıllar ne kadar geçerse geçsin sen hiç olmayacaksın. Cefasını ben çekeceğim, sefasını sen süreceksin geçecek yılların. Her şey senin olsun sevdiğim. Yalnızca sen benim olsaydın. Gözlerimden düşen yaşları tutamaz oldum artık. İçinde unutamadığım güzel anılarımız. Hepsi bir bir yok oluyor. Ve elimden hiçbir şey gelmiyor izlemekten başka. Şimdi içtiğim çaylarda bile ölüm payı bırakıyorum. Dudaklarımın değdiği her yer. Yüreğimi kanatıyor. Oysa ne güzeldi seni öperken. Kızarmış bir ekmek dilimi gibi pembeleşirdi yüzün. Şimdi öptüğüm her dudak panzehiri olmayan bir zehir. Seni sevdiğim için özür dilerim. Elimde değil dilimden düşmese de adın. Şimdi kayıp giden yıldızlar gibisin. Ne dilersem dileyeyim. Sen hiçbir zaman gelmeyeceksin.

Yalova gibiyim senden sonra. Biraz buruk çokça kederli.

Gidişin oldu yüreğimdeki en büyük deprem. Şimdi başladığım her aşkta hasarlı kalbim. Kalp kırılsa da sever biliyorum. Ama kırıldığı yerden bir daha asla kırılmaz. Ve kimseyi ölürcesine sevemez. Tarihimden bu depremi silemezsin. İçimde on binlerce ölü var kalbimden taşıp gözyaşlarımdan dökülen. Uslu bir çocuk ol artık büyüme zamanı. Her eve girilmez. İnsanın kendi evi gibisi yoktur. Ben öldürdüğün yerde olacağım. Seni sevdiğimi unutma...
( Yalova Gibiyim Senden Sonra başlıklı yazı Mecaz Adam tarafından 4/12/2015 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu