Yine o elemli zamanlardan bir gün, yine güneş o eski yorgunluk ve isteksizlik mecmuasında idi ve her şeye rağmen doğuyordu çünkü doğmaya mahkûmdu. Ama bir zaman gelecekti ki eski parlaklık ve sevinçliğiyle doğacaktı. Aynı Peygamber Efendimiz [s.a.v] in doğduğu günkü gibi ..
Güneşin yine o eski isteksizlik tavrıyla doğması fazla bir zaman almadı ve Nurs köyünde o gün sebebi bilinmeyen bir kıpırdanma ve heyecan vardı .Güneş sanki farklı bir parlaklık ve kıvılcım ile zuhur ediyor… Ay öyle güzel gülümsüyordu ki sanki insanlara bir müjde veriyormuş gibi bir havası vardı...

O gün bu büyük değişikliklerin elbette bir sebebi vardı çünkü o ''İnsanların günahına ağlayan, doğu ile batıyı kendisine hürmetkar kılan , ve yakın tarihimizin tek mücahidi olan Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri dünyaya teşrif etmişlerdi .

Bediüzzaman hazretlerinin dünyaya teşrif etmesi zuhur ettikten sonra onun için elemli ve kederli günler onu pençelemeye yüz tutmuştu ama o her şeye rağmen küçük yaştan beri doğru yoldan şaşmamıştı. Peygamber efendimiz [s.a.v]’ in Ona ilim ihsan ettikten sonra ise insanlara rehber olmaya çalışmıştır. Çoğu zaman yanlış anlaşılmış sürgüne vurulmuş hapishaneler de kalmaya mazhar edilmiştir. Çoğu kez zehirlenmiş. Ama bunların hepsi onu davasından vazgeçirememiştir.

Hapishanede mahkûm iken dahi birçok talebe edinmiş, kralların huzurunda eğilmemiş. ''Bu baş yalnızca Allah (c.c) huzurunda eğilir'' cevabını vermekten geri kalmamıştır. Ama hiçbir dünya büyüğüne dalkavukluk yapmamıştır.

Son olarak Nursi Hazretleri insanlara ilim ve doğru yolu öğrettikten sonra seksen yedi yıllık ömrün sonuna gelinmiştir ölümü her yerde gözyaşlarına sebebiyet vermiştir.

Allah {c.c.] Bizleri Peygamber Efendimizin ahlakı ile Bediüzzaman Said Nursi hazretlerinin ilmi ile şekillendirip doğru yoldan ayırmasın...
( Asrın Ruh Ve Beyin Mimarı başlıklı yazı cumali-aktas tarafından 30.11.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.