Bilim adamları sağlaklardan solakların daha zeki olduğunu kabul ediyorlar ama tıp solakların sağ elini kullananlardan dokuz sene kısa yaşadıkları görüşünde birleşiyor ve solakların avantajları ve dezavantajları teraziye konarak tartılırsa insanın uzun yaşama isteği, en önemli faktörse solaklar resmen dokuz sene gibi farkla rakiplerine dezavantajlı konuma düşüyorlar.

.Dünya düzeni sağ elini kullananların üzerine kurulu olduğu için onlara bu düzen ters gelerek, daha fazla kaza yapma, sakarlık ve bunların etken olduğu ölümcül sonuçlar meydana geldiği ve bazı hastalıkların onlarda daha fazla baskın olduğu tespitlerini baz aldığımızda dokuz senelik yaşam farkı ortaya çıkarıyor.

Tarih boyunca solaklara iyi gözle bakılmamıştır, bizde onlara solak yerine çolak denme alışkanlığı vardır.
Anadolu’da aile tarafından çocuğun sol elini kullandığı fark edildiği zaman hemen kaşık, çatal, sol elinden alınarak sağ eline tutuşturulurdu ve sağ elini kullanması için baskı başlardı.

Eskiden Japonya da bir erkek karısının solak olduğunu öğrendiği zaman onu boşama hakkına sahipmiş.
Orta çağda solakları lanetli görüldükleri için, şövalye yapmıyorlarmış tabi ki burada ki etken rakibine karşı avantajlı olmasını önlemek için alınmış bir önlem olarak düşünülebilir ve solakları özel kılan
13 ağustos gününün bütün dünya da solaklar günü olarak kabul edilerek kutlanması.
Bilim adamları solakların beyinin matematik bölümünü daha iyi kullandıklarını ve her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanmamış da olsa, solakların, müzik, sanat, bilim, politika ve spor gibi alanlarda artıları oldukça fazla
Solaklar bütün spor dallarında rakibine ters gelir dünyanın en iyi sporcuları genellikle solaklardan çıkmıştır.
Boks, futbol, eskirim, masa tenisi, tenis, voleybol, gibi sporlarda rakiplerinden avantajlı konumda oldukları da bir gerçek.
Solaklar bir taraftan da şanslı insanlardır çünkü az bulunan her şey daima daha kıymetlidir.

Dünyada ki ünlü solaklardan bazıları da şunlardır.

Leonardo Da Vinci, Picasso, Beethoven, Mozart, Bach, Büyük İskender, Sezar, Napolyon, Einstein, Newton, Maradona.,Fidel Castro, Bill Clinton, Bill Gates, Robert de Niro, Sting, Uri Geller, Jay Leno, Jean Paul Gaultier...

1 nisan şaka gününde solaklara yönelik ilginç bir şaka tertip edilmiş.

1998'de Burger King, USA Today'e verdiği bir sayfalık ilanda solaklar için özel olarak hazırlanmış ''whopper'' menüsünü sunacaklarını açıkladı. İlana göre, ülkedeki 32 milyon solak için hazırlanmış bu menüdeki hamburger solakların rahatça yemesi için 180 derece dönüyordu.
Ertesi günü Burger King, solaklar için hamburgerin şaka olduğunu duyurdu. Ancak günlerce müşteriler gelerek bu menüden istedi, hatta bazıları sağ elini kullananlar için de üretilmesini talep etmişler.

CENGİZ DAMAR
( Solak Olmak Avantaj Mı başlıklı yazı cengiz--dama tarafından 1/18/2010 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu