1 Kimliğimdeki Ben...


Kimliğim de ki Ben Ailemle Kitaplarımla Yazılarımın Arasında Gidip Geldiğim Bir Koridor Aslında

 


Aslında tutunamayanlar diyen yazarımıza rağmen, ben sorgulamayanlar diyeceğim, çünkü tutunmak için bir tutunacağınızın bir kulpu ya da sapı olmalı ki tutunasınız, belki bu cümle herkes için başka bir anlam çağrıştırıyor olabilir, lakin benim için sorgulamayanlar tutunamayanlardır. Mesela ben, yazarken tutunmam için önce aşkla okumayı insanı onlara bir şeyler anlatırken bende ki eksikliği ortaya çıkarmak onlara daha faydalı olmak için okuyor ve yazıyorum… Tutunduğum şey Rabbimin gönlüme dokunurken bende var olan potansiyeli en üst düzeye çıkarmak için dokunurken, tutunmam için kitaplara sarıldığımı görünce tabi ki önce Rabbime tutunarak yazıyorum ve yaşıyorum bu bir gerçek. Rabbim den sonrasında kitaplara tutunarak yazıyorum ve anlatıyorum.

Bir hayalin ve düşün ötesinde, sizlerin hayalleri ve düşlerine önem verirken kendime önem veriyorum ve bunun da bilincindeyim. Bir sükûnet ortamını kitaplarda bulurken bu sükûneti sizlere yansıtmak için yazıyorum, bir esinti duyurabiliyorsam işte sorgularken tutunamayanlardan ayrı olduğumu fark edeceğim, düştüğüm bu bir uğraştan öte tanımsız değil az önce açıkladım, tanımsızlık dediğimiz şey

            “Tanımsızlık ve Belirsizlik genellikle karıştırılan iki kavramdır. Bu iki kavramı ayırt etmek aslında zor değildir. Tanımsızlık tanımlanmayan durum, belirsizlik ise tanımlı ancak tam belirli olmayan durumdur. Örnekle anlatacak olursak:

0’dan farklı bir a sayısı için a/0 tanımsızdır. Şöyle açıklayalım:

a/0 = x olsun. Bölü sıfırı karşı tarafa çarpı sıfır olarak alırsak;

a = x . 0 olur. Şimdi burada x yerine bir sayı koymak istiyoruz ki 0 ile çarpınca a gibi bir sayı olsun. Ancak böyle bir sayı bulamıyoruz. Böyle bir sayı tanımlanmadığı için sayı bölü sıfır tanımsızdır.” 1


Bunca karmaşaya gerek var mıdır bilmiyorum matematiği de bu yüzden karmaşık olduğu için sevmiyorum sevemedim de. Şöyle denilseydi tanımlanmayan sayı sıfırdır, a sıfırın yerine geçerek tanımla bir sayı olmasından öte, a sözleri ifade eder, sıfırın yerine biri koyarsak tanımlanmış ve devamında gelen 2 ve 3 sayılarının başı olarak tanımlanan bir şey olurdu. Yani yine sorgulamadan önce tutunmak için bir kulp ve sapı olması gerekiyor. Bu bilimsel ve matematiksel değil kendi düşüncem neyse konu dağılmasın haddimi de aşmasın.


Hayatın anlamsızlığı da aynı tanımsızlık ifadesindeki sıfır sayısı gibidir, hayatı anlamlandırmak için o değiştirerek yerine 1 koyarsak ya da bir şeyleri eklersek donatırsak anlam kazanır, bunlar bilimsel değil düşüncelerimdir saçma gelebilir zaten, dön bak hayata hangi yaptıklarımız saçma değil ki? Neyse, gönül bağım bir yere ilişkili yani tutunacağı bir sap ya da kola dayanınca, okumaya bilgiye dayanınca tutunalar olurken tutunamayanların sorgulamak için okumayanlar sınıfına girdiğini ben anlamış oluyorum sizleri bilmem söylerseniz öğrenmişte olurum. Odam soğumak zere üzerimde bir şey yok fark ediyorum bunu sonlandıracak olan ya üzerime bir hırka almam ya kaloriferi yakmam ya da yatağa girmem gerekiyor yani bir kolu sapı yönü var tutunmam için, şu an yazdığıma göre devam etmem arada zaman kaybı olmaması için yanımdaki hırkayı giymeyi seçiyorum. 


Seçtiğinden öte seçtiğin bir şeyler ifade ede biliyorsa senin hatta senden önce insanlar için onu seçmek, bu benden önce sizlerin yönünde seçmem bir şey ifade edecektir elbette ki. Sonuçta tek başıma yaşamıyorum, beraberce yaşıyoruz ben yazarak sizlerde okuyarak yorum katarak tanış olacağız elbette ki. Azıcık uzakta olsak ta, gönül bağı uzaklığı bilmez anında bağı ile bağlar yakın eder, bu bir gülümseme bir söz hece bakış olabilir saygı sevgi alaka olabilir. 


Yani gösterilebilecek bir şeyiniz sunabileceğiniz, bir şeyler olsun sizin çabanızın sonucunda az çok fark etmez bir şey olsun kendimizi tutunamayanlardan ayıran bir şeyler olsun. Ben bir şeyden ayrı kaldığımda kitaplarıma ya da buradaki kardeşlerimin şiirlerinde yazılarında kendimi buluyorum, içeride televizyon izlerken yapmacık yarışma programlarını izleyen aileme bunun tutunmak isteyenlere tutunamamaları için çaba kazandırmayan boş işler olduğunu, yok dokunulmazlık, yok şeflik üniforması, yok bilem ne oyaladıkça kızıyorum bir şeylerde yapamıyorum… 


Kızmak yerine kitap ve yazılarımla baş başa kalmak zorunda kalıyorum, lakin burada tutunamayanlardan kendimi ayırırken, aslında aileme tutunamayarak bizi ayıranları yok edememenin sancısı beni tutunamayanların en zirvesine çıkarak, bazen okumanın da tutunamayanlara fayda sağlarken karşındaki ile karşılıklı kitap okumadıktan sonra tutunamayanlar kategorisinde oskara aday olduğumda bir gerçek birde işin bu boyutu var!


Biran ayrı düşsem de toparlamak için koşuyorum odaya aynı programı izlerken onların duygularını anlamak için izliyorum hatta duygularını hissetmek yerine yaşayarak öğrenmeye çalışırken kimliğimde ki ben ailemle kitaplarımla yazılarımın arasında gidip geldiğim bir koridor olduğunu fark ediyorum,her ne kadar sorgulamayanlar tutunamayanlar desem de, hayatın bazen tutunma sapını kolunu saklayanlar çalanlar da oluyor, biraz uzun oldu az ara verelim sonra devam edelim, selamlarımla.

Mehmet Aluç

Kaynak:

1 https://www.matematikciler.com/tanimsiz-nedir-belirsiz-nedir/


( Kimliğimdeki Ben... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 15.12.2020 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.