Vaktin Fethine İzin Veren Rabbim…

 Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İstanbul'un Fethi Kutlamaları | Tıbbiyeli Hikmet


Filistin de Suriye de ve diğer coğrafyalarda öfkenin dinmesini beklemek, ateşle örülü savaşın tuzağına bizleri düşürmek düşmek için adım atan vicdansızların bu barikatlarının yıkılmayacağı cesaretinin, bu ateşli öfke içinde kalan masumların kurtarılmayacağını yola çıkan akıncılar tarafından kurtarılmayacağını bilmelerinin salaklığı içinde olmalarını hissetmemek, biz duygu ve hislerinden öte imanla yol alan ve insanın mutluluğunu şiar edinenlerin görmemesi felaket olurdu! İmanın merkezinde feraset izan ve idrak ile yol alanların yola çıkmasıyla, masum kardeşlerimizle olmasının buna seyirci kalarak elimizden gelecek bir şey yok demeyerek, uzun sıkıntılı yolların yolcusu olduğunun idraki ile, bu öfke ile yola çıkanların öfkelerini kendi dünyalarının içinde boğarak, kendi karanlıklarının olduğu okyanusunda boğacağımızı bilmemiz katlanılır hale getiriyor…Biz kalbinde güllerden terazilerle her şeyi hassas ölçenlerin huzuru ile olmamız ,huzursuz olan anları huzurla doldurmaya talip olmamız o nefretle öfke ile olanları rahatsız ettiğinden dolayıdır ki, yakınlığımızı ırak etmenin peşinde böylesine zulümle yola çıkmalarına sebebiyet vermektedir! Yalakalığın bom boş gereksiz karanlık odalarında ikamet etmeleri onlara bunu kazandırsa da bizim farklı olmamız onları yıkmakta, yanı başımızda akan berrak kardeşlik nehrini pınarını kirletmenin peşine sürüklemektedir.

 

Bizler huzurla bir vakte kavuşmanın peşinde iken, onlar bu huzur dolu vakti kirletmenin yok etmenin peşindeler, bizim “var oluşumuz” onların hayatlarının haksız kazançlarının sonunu getirdiğinden dolayı böylesine telaşlı ve öfkeliler! Saat çalışsa da mütemadiyen ölen birisi için saatin çalışması kâr etmez ona bir şeyler kazandırmaz lakin bunu anlamaları imkânsız! Dünyayı yönetmek gafletinde olanlar ölümlü halleriyle hiç ölmeyeceklermiş havasına bürünerek, dünya hayatını yöneten Alemlerin Rabbini bilmeyerek gezinen şerefsizlerin, dünya hayatının vuslat ile ayrılık arasında bir köprü olduğunu, bu köprüyü yıkmaya güçlerinin yetmeyeceğini anlamaları ne yazık ki ölmeleriyle bilinecek ve anlaşılacak!

 

Bizleri kardeşliğimizin mahallesinde sokağında şehrinde çıkarmaya çalışanlar bilsin ki onların bu sokaklarda mahallede semtte yaşamaları mümkün değil, buna biz izin vermeyiz inşallah, tüm çabamız hayatımız bu değil mi bizler için? Çile ise yollarda sabrı ekerek tefekkürle yol çıkmak bizimdir, tefekkürle süzdüğümüz satırları umut ekseninde dikmek yazmakta görevimiz bunu nefret öfke sahipleri bilsin ve korksunlar ki, bir daha adım atmadan önce binlerce defa düşünsünler, bu kutlu anımızın bir anına hükmedemeyeceklerini bilsinler…Bilmezlerse bildiririz hatta şiddetle gösteririz, fragmanımız hazır. İnsanın zaman içinde duyarlığını tebessümüyle hissederek zedelendiğini görmek hissetmek biz Müslümanın görevidir, Müslümanlık öylesine basit değildir. Yaşadığımız Müslümanlık içimizde Müslümanım diye gezen din düşmanlarının bize yutturmaya çalıştığı yalanın aldatmanın duyarsızlığın göstergesidir ki, bunu bize din diye duyarsız yaşayarak yaşatmaya çalışmalarını, pembe bir güle zehir damlatmaya benziyor ki, o zehri kendilerine içirir o pembe kırmızı güllerin üzerine dökülmesine Rabbim izni ile izin vermeyiz.

Şu an bu halimiz yola çıkarken yankılanmasa da vaktin fethine izin veren Rabbimizin bu yakıcı sessizliği ateşi söndürün diye Nusret’ini yanımıza saldığı anda, her şeyi sahte kılan o zalimlerin gülüşünü sırıtışını yeryüzünde sileceğiz buna inanıyorum çünkü Rabbime iman etmişim/etmişiz halde zafer Rabbim izni ile inanlarındır, vesselam.

Mehmet Aluç


( Vaktin Fethine İzin Veren Rabbim başlıklı yazı kul mehmet tarafından 15.05.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.