Bayram Hakkında Sizinle Konuşmak İçin Sokaktayız, Röportaj İçin.

 Özlü Sözler, Özlü Mesajlar, Özlü Laflar - Güzel Sözler


-Sayın seyircilerimiz bir bayram günü yine karşınızdayız, bayram telaşı akraba ziyareti ile meşgul olan insanımıza bu bayram ne yapacağını sormak için sokaklara sizler için indik. İşte karşıda bir beyefendi geliyor. Beyefendi biz… Televizyonunda bu bayram ne yapacağınız hakkında soru sormak için geldik. Bize kendinizi tanıtır mısınız?


-Öncelikle teşekkürler ederim ben Veysel Şaşkın. Size ironik bir anlatımla konuşayım isterdim lakin bu mümkün değil, yani gülünecek halimiz çok iken ağlanacak halimizi gülümseyerek anlatamam. Şöyle bir söz var bilmem bilir misiniz?”  İdam mangası üzerine tüfeklerini doğrultmuşken son isteğiniz var mı diye sorulunca idam edilecek insana, onun verdiği cevap ne kadar düşündürücü değil mi? Cevabı ise "evet, kurşungeçirmez bir yelek" istiyorum. Bilmem biliyor musunuz? “Portakalın yarısı diğer yarısı ile sıkılıyor. İşte bu nedenle bizi bir portakal gibi sıkmak için pandemiyi sonrasında kurları bahane ederek sanki kurlar bizim için çok önemliymiş gibi, ikisinin arasına pahalılığı ekleyerek bir limon gibi sıkarak pestilimizi çıkarıyorlar. Bunu küresel güçlerin bir oyunu olduğunu biliyoruz ve elimizde onların oyununu yenmek için şu an elimizde kartlar olmasa da bu bir oyun olsa da onları yeneceğiz buna inanıyorum. Diyelim onlar dış güçler peki biz içimizde onlardan daha vicdansız olanlara ne diyeceğiz. Mesela bayram ayın ikisine, pazartesine denk geldi özel sektörde ayın beşinde maaş alanlara maaşları verildi mi? Hayır verilmedi! Bayram öncesinde milyarlarca para kazanan mağazalar neden çalışanına maaşın birkaç gün önceden bayram diyerek ödemedi? Yani kendisi kazandı bayram yapacak çalışanları maaş almayarak perişan halde kalacak, bu Allahtan kuluna verilmiş bir özellik mi? Hayır! Öyle ise ne yapmak gerek, önce içimizdeki vicdanını para ile değiştirenleri, ülkemizden sürgün ederek gerçek bayramı vicdanı merhameti olan insanlarla bayram yapacağız yoksa bayram gelmiş, Ramazan gelmiş oruç tutulmuş boşuna, vicdanını üç kuruşa satmışlarla ne Ramazan ramazan olur ne bayram bayram olur. Bunlar beni öylesine sarstı ki, tek yapmam gereken vicdanı üç kuruşa satanların, koştukları merhametsizliğe götüren o koşu çizginin yanlış çizgisini değiştirerek silmek, yönünü vicdana merhamet çevirmek olacak bu da tek başına mümkün olmuyor.

-Teşekkürler ediyorum. Sizde duydunuz vatandaşın halini. Nedense insan olarak duygularımız hislerimiz karşılıklı değil! Bunca pahalılığa neden olan açgözlülerin dersini vermek gerekir. Umarım üzerimize merhametle dolu olan aşk yağar. Dışarıda bir sürü kuru içi boş sadece paraya önem veren insanlar var. Üzülerek söylemek zorundayım ki kullandığımız cep telefonumun pili bile içimizdeki merhametini kaybetmiş bazı insanların sevgisinden daha uzun gidiyor! Yalan dolandırmak aldatmak neden bizde bu kadar değer görüyor anlamış değilim. Son sözü bir alıntı ile cevaplayarak noktalamak isterim.” -Bazı insanlar benim tavsiyemi o kadar çok seviyorlar ki onu kullanmak yerine duvara çerçeveliyorlar. -Gordon Dickson”

 

Mehmet Aluç


( Bayram Hakkında Sizinle Konuşmak İçin Sokaktayız, Röportaj İçin. başlıklı yazı kul mehmet tarafından 3.05.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.