1 İttifaklar Birer Referans Noktasıydılar 79
Bir birim zaman en fazla bir gün ile sınırlıdır. Yani ava şu kadar saat çıkar diye bir kural olmadığı gibi avcılar o gün barınma yerine av yapamadan da eli boş olarak dönebilirlerdi de.

Parça zamanlar birbirinin eşiti değildi. Aksine kolektif alanlı organizasyonlar içinde birbirine denkleşen ve birbirini devam ettirebilen parça zamanlardı.

Buradaki sorun şu. Avcı kişi av yapmaya odaklanmışken kendisinin güvenliği nasıl olacaktı? Yani kişi ava giderken nasıl av olmayacaktı? Avcı kişi barınma yerine dönene kadar yavruya nasıl bakılacaktı?

Avcı kişi barınma yerine dönene kadar yavru, nasıl güvende olacaktı? Barınma alanını avda olunan süre boyunca nasıl korunacaktı? Görüldüğü gibi tekil kişinin "parçalı bir birim zamanı" eş anlı süreçler olarak başlamıyordu. Başlayamazdı da.

Yani tekil kişinin eşanlı başlatılması gereken kendi süreçlerine eşgüdümle olamıyordu. Tekil kişiler eşgüdüm enerjisi ortaya koyamıyordu. Eşgüdümlü süreçler ancak kolektif organizeni hareketle ortaya konabilirdi.

Oysa tekil bir kişi beş baskıyı eş anlı ve aynı zamanda başlatması gerekir. Yani ava çıkan kişinin aynı zamanda güvenlik önlemlerinin alınması gerekir. Gözünün geride kalmaması için yavrusuna bakılmalı.

Tekil kişinin av süresi boyunca ve avdan sonra güvenle dinlenmeye çekileceği bir barınma yerinin korunması gerekir. Av boyunca yavru bakımının yapılması gerekir. Oysa bir kişi aynı anda hem avda, hem barınma alanında, hem de yavru bakımı üzerinde olamaz.

Avcı toplayıcı zaman ne demek? Eğer savunmacılar tekil ya da tikel durumla olsalardı zamanlarının bir kısmını kendileri için besin bulmaya ayıracaktılar.

İşte savunmacıların ya da bakıcıların veya diğerlerinin kendi tekil zamanları içinde kendileri için besin bulmaya da bir miktar zaman ayıracaklardı.

Kolektif alan tekil kişi üzerindeki beş parçalı bileşik zamanın her birini bir organizasyon üzerine dağıtacaktı.
( İttifaklar Birer Referans Noktasıydılar 79 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 26.10.2022 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.