Olay Bağımsız Değildir. Bir Zincirin Halkasıdır.

Bazı haberler birbirinden bağımsız neşredilse de dikkat edildiğinde olayların birbiriyle ilintili olduğunu görebiliriz.  İki örnek veriyorum;
 
29.07.2023
Yunan İklim Krizi ve Sivil Koruma Bakanı Vassilis Kikilias, ülke genelinde iki haftada 667 orman yangını meydana geldiğini duyurdu. Ülkenin hemen her yerinde günde 60'tan fazla yangın çıktığını, çoğu yangının ihmal ya da kasıt sonuçlu olduğunun tespit edildiğini, aynı anda yakın bölgelerde çıkan yangınlarda kundaklama şüphesinin ağır bastığını söyledi.
 
Bu haberi okuyunca aklıma başka bir haber geldi.
 
5 Temmuz 2023
Yunanistan’da Atina’nın 70 kilometre güneydoğusunda bulunan Lavriyon Göçmen Kampı, bu sabah saat 06.00’da yapılan polis operasyonuyla kapatıldı.
1947 yılında 'Göçmenler Kampı' adı altında kurulan Lavriyon Kampı 12 Eylül 1980 darbesinden sonra Türkiye’den kaçan çoğu sol eğilimli yüzlerce kişiyi de barındırmıştı. Uzun yıllar Yunanistan’a gelen düzensiz göçmenleri barındıran Lavriyon Kampı Birleşmiş Milletler (BM) gözetimi altında faaliyet gösteriyordu. Sol eğilimli düzensiz göçmen dediklerine bakmayın. Düpedüz FETÖ ve PKK kampıydı burası.
 
Bu iki haber arasında bağlantı yok mu dersiniz? Teröristler kampın kapatılmasına karşı, ormanları yakmamışlar mıdır? Bizim ülkemizde ormanları çatır çatır yakan PKK’nın Yunanistan’a acıyacağı düşünülemez sanırım.
 
…………….
 
26.07.2023
Batı Avustralya eyaletinin güneyinde bulunan Cheynes Plajı’nda 51 pilot balina toplu halde kıyıya vurdu. Katil balina gibi bir avcıdan kaçmaya çalışıyor olabilirler tahmininde bulunmuş ilgililer ama yakın tarihlerde yunusların da kıyıya vurmalarını göz önünde bulundurarak, bu tahminden daha kuvvetli bir tahmin yapmama neden olan başka bir haber okumuştum aynı gün.
 
26.07.2023
ABD hükümeti açıklama yaptı: “Florida Keys çevresindeki yüzey okyanus sıcaklığı bu hafta 38.43 dereceye yükseldi. Bu okyanus sıcaklığı küresel bir rekor olabilir. Bu hafta kaydedilen sıcaklık seviyesi, bir jakuzininkiyle hemen hemen aynı. Okyanus yüzey sıcaklığı kayıtları tutulmasa da, bazı araştırmalar bize ışık tutuyor. 2020'de Basra Körfezi'nde sıcaklık 37,61 dereceye yükselmiş. O tarihlerde de balina ve yunus balıklarının toplu intihar haberlerini okumuştum.
 
Jakuzi sıcaklığı… Ne korkunç! Balıkların kıyıya vurup toplu intihara kalkışmaları için yeterli bir sebep değil mi?
 
Örnekleri fazla uzatmak istemiyorum. Yazımın girişinde zikrettiğim gibi, bir sonuç okuyorsak bunun mutlaka bir nedeni ve başlangıcı vardır.


Olaylar zincirini takip etmek bize ne kazandırır?
 
Bundan sonra bizi bekleyen şeyin ne olduğunu daha doğru tahmin edebilir ve belki önlem alabiliriz.
 
Mücella Pakdemir
30.07.2023

( Olay Bağımsız Değildir. Bir Zincirin Halkasıdır. başlıklı yazı M.Pakdemir tarafından 30.07.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.