Son zamanlarda sitemizde paylaşılan şiir ve düz yazılara bir yorum yazmama durumu oluştu. Bilmem dikkatinizi çekiyor mu?

Kimse kimseye yorum yazmaz oldu. Veya yazılsa bile bir iki cümlelik nezaket sözlerinden öteye geçmiyor.
Bence bu durum site yazar ve şairlerinin üretkenliğini son derece etkiliyor.

Bir şair veya yazar düşününüz ki saatlarca çalışmış, emek harcamış, kafa yormuş kendisine göre bir şiir veya nesir oluşturmuş.Elbette ki bu kardeşimizin okuyucularından, takipçilerinden bir taktir veya taltif beklemesi en doğal hakkıdır.Nasıl ki bütün güç ve kuvvetini harcayarak bir rekora imza atan sporcunun bu gayret ve başarısı mükafaatsız bırakıldığında o sporcu moralmen çökerse bir şair de okuyucuları tarafından bir taktir görmezse o da çöker. Artık eline kağıt kalem almak istemez. Öyle ya niçin alsın ki? Nasıl olsa herkes ilgisiz. Kimse başarısını görmek istemiyor. Veya hataları, eksikleri varsa onları izale edecek hiç bir yazı yazılmıyor. Yorum yapılmıyor. Öyle ise o şair veya yazar aptal veya geri zekalı mıdır ki kendisini paralasın da yeni yeni eserler kaleme alsın. "Milletin aptalı ben miyim ? Her yazıya yorum yetiştireceğim diye kendimi parçalıyorum millet kılını kıpırtatmıyor.Benden bu kadar "der peseder.

Oysa ki yorum yazmak, en baştan o yazının veya şiirin okunduğuna dair en büyük kanıttır. Eser sahibine bir kıymet vermektir. Eserini ve o eseri meydana getirirken göstermiş olduğu gayreti takdir etmektir.

Bir yazıya yorum iki şekilde yapılır:
Ya eserin teknik yönüne ya da mana yönüne.
Bu iki konuda da yorum yapılmıyorsa bu iki şeyi gösterir:
Ya okuyucunun atalet ve tembelliğini veya teknik ve mana konularında bilgi sahibi olmadığını.

Bazan öyle güzel konular işlenir ki okuyucunun o konuya kayıtsız kalması mümkün değildir. Saatlarca, günlerce yazılsa konu yine kapanmaz. Böyle durumda nasıl kayıtsız kalınıyor benim aklım almıyor.
Bırakınız şiire yorum yazmayı bazan yazılan yoruma bile sayfalarca cevap yazmak gerekebiliyor.Editörlerim müstesna çünkü onlar her şiire yorum yazmak zorundalar. Öyle olunca da işleri çok zor oluyor. Fakat öyle arkadaşlarımız var ki yazılan yoruma dahi cevap yazmıyorlar. İnsanın çok acil ve müşkil durumu olabilir. O durumlar müstesna. Yoruma cevap yazmamayı asla kabul edemem.

Belki yaz sıcakları bir mazeret olabilir. Ama bu sıcaklar da geçicidir. İnşaallah bu sıcaklara bağlı olarak sitedeki bu atalet de geçici olur. Bütün temennim bu yöndedir.

Bu yazımla hiçbir arkadaşımı hedef almış değilim. Kırıcı olmak istemedim. Sadece bir eksikliğe parmak basarak siteyi biraz daha canlandırmak istedim. Umarım değerli arkadaşlarım beni mazur görürler. 
Herkese bol paylaşımlı, bol yorumlu günler dilerim.
Selamlarımla.


( Sitede Herkeste Yorum Yazmama Sıkıntısı Var başlıklı yazı Şairi gureba tarafından 11.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.