Her zaman ve her durumda içsel bir dalınçla kendimizle konuşuruz. Kendimizle bir çeşit bir kişiliğe bürünürüz. Burada takılıp kalmayız. Bu bir şizofrenik durum değildir. Biyolojik bölünme değildir. Enerji dönüşüm tabanlı bir bürünüştür. Bunlar bir şeyin yerine konan ve yerine konandan kopyalardır.

 

Bu durum enerji üssü olan durumlar içinde bulunan bir durumdur. Yani sizi oluşan ben denen "özne denen süjenin" süper pozisyon durumlar almasıdır. Kişinin üzerine dıştan bir kuvvetin (belki de beşinci bir kuvvetin) etkimesiyle kişi kendisini süper durumlara konumlayan transferler içindedir.

 

Sonu gelmez çıvlamaları önlemek için kopya imgeler gidebileceğiniz en son ve en yakın referanslar olarak, kendinizi bu durumlara konumladığımız yerlerdir.

 

Kişi biyolojik olarak değil ama her zaman kendisini bir başka durumla kopyalar. Düşünürken, hayal kurarken, dua ederken, bir kişiyi anarken veya saygılarken hep kendisini o kişi yerine koyup kendi kopyalarıyla konuşur. O kişi yerine koyduğu kendi kopyalarını hatırlar.

 

Totem gibi, tanrı gibi. Totem bile kişilerin kendilerini totem üzerinde bir şeyler yerine koydukları, o şeye ait kopyalardır. Adeta bu durum kişi enerjisinin değiş Tonton halidir.

 

Totemin kendisi bileşimlidir. Totem bileşim olduğu kadar kopya temsilcilik veya kopyası olabildiği kadar düşünsel bir süpervizör üslü durumdur.

 

Totem, groteskti anlamalar bileşimidir. Bir zamanlar groteskti anlamalar dışta kişiler arasında paylaşılamayan iç dünyaya ait, ama dış dünyadan dönüşümlü izdüşümlerdir.

 

Groteskti anlamalar bir zamanki, ait olunan dünya ve Hüdai nabit çevre koşullarına ait; dışta paylaşılamayan kişisi izlenimler, kişisi algı ve kişisi olan algısal anlayışlardır.

 

Totemi anlama birçok kişi içseliyle birlikte Hüdai nabit groteskti anlamalar birleşiminden oluşur. Totemi anlama bu anlamalarla veya tek tek groteskti anlamalar bileşimiyle, bütünlenendir.

 

Ayrıca totemi anlamaların kendisi de totem alan içinde bütünleyicidir. Herkesle olanı dışta paylaşan bir bütünleyicidir. Hem totem sana, bana, ona göre kopyalardır. Hem totem hepimize göre bir kopya anlayış olup ortak latan kopyalardır. Yani totem ortaklaşan, ortakla sılan ve ortakla yandır.

 

Totem bütünlenen yanıyla bir oluşma içinde bütünleşmiş ve sizler üzerinde belli anlayışlarla rezonansa gelmiş olmanın herkesçe anlaşılır olma haliyle bütünler bir algı, anlam, söylem ve eylem, kotaranıdır.

 

Tabu, işte bu türden totemi etkilerin de siz üzerinde, sizlerin bütünleriniz olan haliyle bir taayyün oluştur (belirim veriştir). Totemin belirim verişi bile yeni bir kopya durumdur. Totem özel içselinizde istediğiniz gibi bir yansıtıştır. Dışta ise herkesle ortakla sılan anlamla tabudur.

 

Totemin kımıldatıcısı sizsiniz. Sizin kopya düşüncelerinizdir. Totem sizin eylem ve düşüncenizken; totem sizdeki senkron oluşlarla siz üzerinde kopya verir. Totemi kopya enerji sizi senkronize eder. Totemi kopya enerji de sizin üzerinizde sizi kımıldatan, sizlermiş gibi sizi ortak davrandırıcı şema kopyalardır.

 

Totem alan izole alandı. İzole alanda enerji geri dönen yankılara dönüşüyordu. Bu yankılar izole alan içini düzenliyor, kontrol ediyordu. Sizin izole alan içinde dayanışır olmanızla, izole alan size iş bölümü yaptırır olmanızla, paylaşım ve yardımlaşma veren etki alanınızdır.  

 

Sınırlı izole alan davranışları da baş ve sonuyla sınırlı olmak zorundaydı. Ancak izole alan da yeni bir eylem ve düşünce alanı açmakla tekrar sınırsız gibi oluyordu. Bu yansılar sizdeki totem düşüncenin sizler tarafından ortakla sılan kolektif düşünce olmasıdır.

 

Demek ki totem, içsel ve kişisel olan groteskti duyguların dışta bir biçimleniş üzerinde kişilere göre olan tonlardaki kopyalar ve kopya düşünce ortaklaşmasını veren figürlerle, sembolizm sanatıdır.

 

Totemi alan ortak alan paydası ve ortak alan paydaşlığıdır. Totemi anlamanın üzerimizde derin bir sosyolojik etkisi vardır. Derin sosyolojik etki, totemin herkesle ortak alan paydasıdır. Paydaşlığıdır. Aitliktir.

 

Ve totem her bir kişinin kendi iç dünyasına göre duygudur. Anlamalardır. Kendi iç dünya kopyalarımızı iliştirdiğimiz biz olandır.  Totemin kopyalar olması ve kopya dünyalar olması nedenle totem bu özelliği yansıtır olması totemin bizler üzerindeki derin etkisidir.

 

Totem bu anlamıyla animist dünyaların senteziyle ete kemiğe bürünüp kolektifliği vermekle ortak payda ve paylaşım olur. Paylaşan, paylaşılan, paylaştırandır. Totem tarihte ilk kez kişileri ait eştirendir.

( Kendisini Kopyalama 1 başlıklı yazı Uraz Bayram tarafından 14.08.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.