Güzün ortasında yeşilden sarıya çalan kurumaya yüz tutan gövdesinde bir devrin mevsimin bittiğini işaret edercesine hüzün kaplayan asma ağacının gölgesinde cebelleşiyordu yavru bir kedi. Neydi o uğraştığı? Ordan oraya çalım atarak,topa olan hakimiyeti bırakmayan bir futbolcu, avının kanatlarını takınmış uçan tekmeler savuruyor sağ sol bek rövaşata her yerde var olan var mı acabaa. Avını avlayana kadar hakem, sonrasında hakkımdı diyen bir hakim niyeti belli.

Onu meraklı gözlerle izleyen  hayretler içinde kalan sus pus olan kameraman karıncaya gücünü gösteriyor, bir yandan da kafasını koparıp çoktan mideye indirdiği avının vücudunun sıcaklığını bedeninde hissetmenin verdiği haz ile yanıyordu ki; bu arada çevrede meraklı gözlerle izleyen seyirciler de artmıştı; aslında asma ağacının tüm bahçe duvarlarını sardığı ıssız sessiz kuytu bir kafeteryaydı masalarda şen şakrak kız erkek sesleri geliyordu mütevazi bir ömür boyu mutluluklar dinliyordum okullardaki kitap kafelerin olduğu ve sayılarının giderek arttığı, okumayı düşünmüyordum.

Ağzı burnu kan içinde kalmıştı. Avının korunu, harını söndürmek isteyen bir itfaiye eri gibiydi.  Onun için avı orman yangınında can veren bir ağaçtı üstünde ne var ne yok bilinmeyen. Avcı kedi kendi telaşından fırsat buldukça ara ara çevreden gelen seslerede kulak kabartıyordu. Yeşil pardesülü, elindeki Kuran'a sımsıkı sarılmış genç bir kızın cihat edercesine cihanda ayak seslerini duyuyor Konteyner kent Elbistan'da. Nasıl da sarılmışlar, Kuran sesleri yükseliyordu ev ev medreselerde bal arısı gibi maşallah Azamet Derneği merhaba.

Geçen haftalarda bir araba arkadaşına çarpmış, insaflı biri de bir ağacın altına bırakmıştı leşi, amelleri taşıyan boş bir heybe ölümün her an yakınlığını hissettiriyordu görene.

Avını afiyetle mideye indirmiş, sadece birkaç tüy ve kanatlar kalmıştı geriye diğerlerine, paylaşmayı sevmem ben öyle der gibi oldu, etrafında bekleyenlere. O kadar çok yemiş ve yorulmuştu ki sanki birden büyümüş yürüyemez hale gelmişti biraz dinlenmek, uzanmak ve rahatlamak istiyordu, büyük bir av partisinden çıkmıştı zaferle madalyası karnında takılıydı, kameraman karınca hala çekimdeydi; obezite kedicikler var ya patlayana kadar yer yakan var mı acabaa. Biraz su, biraz nefes, biraz da yemek mideye iyi bakalım. Gereksiz yere doldurursun kallbine iyi bak.. 
( Avcı Kedi başlıklı yazı Lütfiye tarafından 3.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.