Nefsine hakim ol! 

Bir telefon çalar düşüncelere dalmışken, sanki tam ihtiyaç duyduğun el sanırsın o an,, birden paylaşmak istersin tüm duygularını ifade eder, sözüm ona istişare eder, yardım etmek ister karşı tarafta sana elinden geldiğince ama İhtiyaçlar farklıdır belki de o sıkıntının içinden çekip almak bir sahil kasabasın da nefes alıp vermek güzel ama; teklifi o an iç gıcıklar nefsin hoşuna gider. Nefsinin arkasından kuzu gibi gider İNSAN. Sanki eğitilmiş, Alıştırılmıştır bir köpek misali, peşinden alır götürür seni. Ne boyunduruk ister, ne de ip dedim ya kuzu kuzu gidersin nefsin peşinden.
Peki ya sonuçları düşünmek lazım değil mi? 
Tabuları yıkmak.
Hepimiz muhafazakarız. 
Haşema giymek gibi  alışmadığın bir şey yabancı, iğreti gelir sana. 
Telefonu kapattığında, kalbin bir rahatsızlık duyar, için hele ki gönlün hiç rahat değildir, bir anda irkilirsin nefsinin sana kurduğu tuzakları, dilinin söylediklerini, karşı taraf kapıyı bir kez telefonla tıklayınca dökülüp çözülecek şeyler var mı diye düşünüyorum. 
Nefsine karşı gel, her dediğini yapma! O seni yıllardır mahkum etti, bir kez de olsa sen ona hükmet! 
Sonra ihtiyaç duyduğun o manevi kuvvet alıp götürür, gezer, dolaşırsın sahil kasabasında üzerinde beyaz elbiselerinle. Şirin butik bir lokantaya oturur denize karşı balığını yersin, rakı bardağında su içersin muzipçe gülümseyerek. 
Teklife evet dersen; nefsinin hoşuna gittiği şekilde anı yaşarsın, gömleğin ilk düğmesini yanlış iliklediğin için devamında olayların nasıl olmasını beklersin ki ateş barut misali. Her iki tarafında zor anları ve zamanları olabilir, bunlar birbiri ile örtüşür ve dertleşir. Elbistan'lı Anamoğlu olarak bilinen Halk Ozanımız der ki; bir erkeğin 9 aklı, bir nefsi vardır. Bir kadının ise bir aklı, 9 nefsi vardır der ve ekler. Erkek 9 aklı ile bir nefsini tutamaz ise, kadın bir aklı ile 9 nefsini nasıl tutacak.
Neyse ki dinimiz var da okuyarak önce kendi nefsin terbiyesi için sonra da temasta olduğun kişilere örnek olduğun için teşekkür ederim canım benim. 
Ve döner teklife kısa bir mesajla "Vazgeçtim" dersin büyük bir zevkle. 

Kuran ve Sünnet yolunda devam etmeye sana gayret veren Allah'a Hamd edersin, şükredersin. Seni doğru yolda tuttuğu için. Seni nefsinle başbaşa bırakmadığı için. 

Ve huzur kaplar içini doğru olanı yaptın diye seversin kendini.

Siz olsaydınız ne yapardınız? Ben hangisini beslersem o kazanır öyle değil mi? 

Birbirimize karşı yaptığımız masumca görünen teklif var ısrar yok ama görünen köy kılavuz istemez. 

Anı yaşamadan bilemeyiz ama düşünmekte gerek var. 
Müslüman nefsini emri altına alan değil mi? 

Bana bu yazıyı kaleme aldırdığın için teşekkür ederim. Beni anladın mı şimdi. 

Sevgiyle kalın. 










( Nefsine Hakim Ol başlıklı yazı Lütfiye tarafından 16.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu