Cumhuriyet’im 100 Yaşında…

Cumhuriyet’im 100 Yaşında…

Bin bir türlü tuzaklar, engeller var yolunda,

Dahilî, hâricî sayısız hâin duruken karşısında,

Yüz yıldır yıkılmadı çok şükür, inaşAllah yıkılmayacak kıyamete kadar da.

Cumhuriyet... 
Asr-ı Saadet rejimi... 
Çoğunluğun yönetimi…

 Azınlıkta kalanların da hak ve hukukunu Allah rızası için gözeterek onları da idare etme şekli...  

Türk Dil Kurumu'na göre; 
Cumhuriyet "Halkın, devlet yönetme yetkisini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği   milletvekilleri aracılığıyla  kullandığı yönetim  biçimi" demektir. 

Anlamını bilmeyenler, ya da kendi menfaatlerine göre  yorumlayanlar tarafından  kolu bacağı kırılan kulakları sağır, gözü kör edilen muazzam devlet  yönetim şekli...  
Cumhuriyet rejimini, gerçek mecrasının dışına çıkaran, ya da çıkarmaya çalışan, orta çağın karanlık zihniyetine sahip bazı sivil ve militarist, yetkili ve etkili zümre yüzünden, yıllarca aziz insanımızın büyük bir kısmı tarafından değeri anlaşılamayan halkı yönetme sanatıdır cumhuriyet...

Ey Cumhuriyet! 
Seni, senden aldıkları özgürlükleri kullanarak yok etmek isteyenlere Rab'bim fırsat vermesin.
Seni yok etmek için dâhilî ve hâricî cümle cumhuriyet düşmanlarıyla ittifak eden şer güçler, kendi karanlıklarında boğulsun.
Senden gayrısıyla, güzel  memleketimi yönetmek için, bu vatanın nimetlerini kullanarak, ülkemi anarşiyle, terörle kan, kin ve kargaşayla yıkmaya, cumhuriyeti yok etmeye çalışanları Rab'bim, her iki âlemde de kahru perişan eylesin. Bizlere de her dâim, onları kendi kanlarında boğacak birlik, beraberlik ve güç versin. 

 

Şerefli bir hayatın bedeli, her ne olursa olsun şerefle ödenir. Biz bu güzel vatanımız, bayrağımız ve cumhuriyetimiz için ağır bedeller ödedik, hiç kimsenin zerre kadar şüphesi olmasın ki, gerektiğinde bir an bile düşünmeden ödemeye de devam edeceğiz. Küçük oyunlar, küçük düşünen, habis ruhlu küçük oyuncularındır. Onlar okyanusta boğulmanın âdâbını da, felâhı-ı Vatan’ın edebini de bilmezler! Oysa cumhuriyet erdemdir, fazilettir. Cumhuriyetimizin 100. Doğum günün kutlamak, bu günü; edeple sevinerek, hakkınca yaşamak bize yakışandır, olması gerekendir.

 

Seni devlet idaresi olarak  güzel vatanıma getirenlere selâm olsun.
Kanla, kinle, seni yok etmek isteyenleri, canı pahasına, kendi kanlarında boğan şühedâ ve gazilerimize selâm olsun.
Seni ve değerlerini koruyup, kollamak için gece-gündüz, kar-fırtına, yağmur-çamur, sıcak-soğuk demeden, eli  tetikte, gözü hâinlerin üstünde, canı namlunun  ucunda görev yapan yüzbinlerce isimsiz kahramana selâm olsun.
Senin gerçek değerini anlatanlara, öğretenlere selâm olsun.
Seni sevenlere, sevdirenlere, harf harf, hece hece yüreğine kazıyanlara selâm olsun.

 

Cumhuriyetimizin 100. Yılı bize ve cümle mazlum milletlere kutlu, Cumhuriyetimizin yolu ilelebet açık olsun.

 

Güzel ülkem; 

Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun.

Bugün her yer kırmızı beyaz bayraklarımızla dolsun.

 

🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷 🇹🇷


aslanyılmaz#sürgünadam#
🇹
( Cumhuriyet’im 100 Yaşında… başlıklı yazı sürgünadam tarafından 29.10.2023 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.