Hava gibidir aşk. Bazen fırtınalar kopar, gök gürler, delicesine yağmurlar yağar. Bazen ise güneş çıkar, ılık bir bahar esintisi halini alır. İnsanlar her türlü havada yaşamlarına devam ederler. İnsanlar yağmur var diye işe gitmemezlik yapmazlar. Gerekirse şemsiye alırlar ama işlerine devam ederler. Aşkta böyledir. Önemli olan, her ne olursa olsun aşkınız için mücadele edip en sonunda başarmaktır. Sonsuza dek sürecek olan bir yağmur olmadığı gibi sonsuza dek sürecek olan bir sorun da yoktur. Sonsuz olan aşkınızdır...

Yağmur ilişkilerde sorun gibidir. Sonsuza dek sürecek yağmur yoktur lakin bir güç o yağmuru durdurursa yoktur. Yağmur aylarca yağarsa dünyanın düzeni bozulur, yaşanamayacak bir hal alır. Yağmuru yağdıran kişi bi' taraftır, yağmurun yağdığı yer diğer taraftır. Tek taraflı ilişkilerde yağmur başlar, başlatan kişi yağmuru durdurmaya çalışmaz. Yağmur dursun diye yağmurun yağdığı taraf uğraşır ve bu durum zamanla ona zarar verir. İşte bu yüzden, aşk iki kişi isterse ancak gerçek bir aşktır. Çünkü gerçekten aşık kişi, yağmur dursun da karşı taraf zarar görmesin diye uğraşır. 

Yağmur ilişkilerde sorun gibidir. Yağmur yağmazsa dünya çölleşir. Bu durumda dünyayı yaşanmayacak bir yer kılar. Sorunların olmadığı bir ilişki tıpkı yağmur yağmayan bir dünya gibi mümkün değildir. Çünkü sorunlar ilişkiyi güçlendirir. "Biz nelerin üstesinden geldik hala beraberiz." dedirtir insana. İlişki içerisindeki kişilerin birbirine olan bağlılığını arttırır. 

Kısaca dünyada yağmur olduğu gibi ilişkide de sorunlar vardır. Hiç bir şey mükemmel değildir lakin bazen sorunlar bile iyi bir sonuç doğurur. Korkmayın, yürekler bir oldukça aşılamayacak zorluk yoktur...
( Aşkın Yağmuru başlıklı yazı busra-kocaoglu tarafından 25.05.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu