Merhaba dostlar,

Hakkımda ne düşünürseniz düşünün, şiir dünyanıza kabul edildiğim için çok mutluyum.

Ben Osman Atatop 07.02.1954 tarihinde İstanbul Arnavutköy Yalılar 109 numarada dünyaya geldim.

İlk şiirimi değil de ilk dizemi 1959 yılının semt meyhanesinde babam ve şair bestekar rahmetli Osman Nihat Akın kafaları çekerken, Osman Amca'mın dizinde oturduğum sırada yazdım sayılabilir.  

Sonradan Osman Nihat Akın tarafından  bestelenip radyoda defalarca yayınlanacak olan şiirin ilk kıtasında ki mısralar şöyleydi.

Olacak olacak

O yar benim olacak

O yar benim olmazsa

Halim harap olacak

İşte kıtanın son dizesi tam o sırada Osman Amca ve babam tarafından şekillendirilmeye çalışılırken,  nereden aklıma geldiyse bağırarak söylediğim için bana aittir.

Ertesi sabah babam yanaklarımı okşarken Osman Amcan senim büyük bir şair olacağını söyledi diyerek benimle  şakalaştı. Peki ben ne oldum?

Liseden sonrası değişik nedenlerden ötürü hayal olan tahsil hayatımın  ardından 1974-75 yılları arasında Kıbrıs Aya Vasili köyünde askerliğimi tamamladım.

02.01.1986 tarihine kadar da sadece şiirlerimi kaleme aldım ve tüm öykülerim sadece o itibariyle anlatıldığı gecelerde kaldı.

 O melun tarihte Cerrahpaşa  Tıp Fakültesi  Beyin Cerrahisinde geçirdiğin operasyon neticesinde masadan kör olarak kalktım.

Bir sinir krizi sırasında da tüm şiirlerimi sobada yaktım. Aşağı yukarı üç yüzden fazla şiiir.

An itibarıyla yüz yirmi adet yeni şiirim hali hazırda mevcut.

Ayrıca ‘’Kahramanlar Köyü 1 ve 2’’ adlı çocuk kitaplarım Ubuntu Yayınnları’ndan ve ‘’Yer Gösterici’’ adında polisiye ve gerilim romanım da Platanus Yayınevi tarafından yayınlandı fakat Platanus Yayınevi, görme engelli olduğumu bildikleri ve düzeltmelerini istediğim halde kitabımı düzeltmeye tenezzül etmediler ve yazım yanlışları ile bastılar. Sonuçta on altı adet de romanım var. İnşallah bir gün körlüğe, tanınmışlığa değil de esere kıymet veren bir yayınevine rastlarım.
( Kimim Ben başlıklı yazı osman--atatop tarafından 23.06.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu