Makale / Güncel Makaleler

Eklenme Tarihi : 5.07.2024
Okunma Sayısı : 207
Yorum Sayısı : 8
Bozkurt Selamı  Kimleri  Neden  Rahatsız  Etti?

Türkiye-Avusturya Milli Futbol takımları arasında 2 Temmuz 2024'te oynan ve Türkiye'nin 2-1 kazanıp çeyrek finale yükselmesini sağlayan karşılamada her iki golün de sahibi olan Merih Demiral'ın, ikinci golün sevincini Bozkurt selamı ile kutlaması bazı çevreleri rahatsız etti.
Bu çevrelerin başında Almanya İçişleri Bakanlığı geliyor. Evet, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Almanya'da aşırı sağcı olmaları sebebiyle sürekli izlenen ve sayıları 12.100 civarında olan Ülkücülerin sembolü bir işaretin ırkçı, faşist bir hareketi temsil etmesi sebebiyle UEFA'dan Merih Demiral aleyhinde soruşturma açılmasını ve akabinde cezalandırılmasını talep etti.
İşin komik tarafına gelince: Bozkurtlar da Bozkurt selamı da Almanya'da yasak değil. Evet, Bozkurtları tehlikeli görüyorlar, devamlı gözlüyorlar ama işledikleri bir suç olmadığı için yasaklayamıyorlar da. Kendi Nazilerinin yanında bizim Bozkurtlar Zemzem suyuyla yıkanmış.
Neyse efendim, 2-1 yenilgiden sonra Avusturya'nın göz yaşlarını kendi gözyaşları kabul eden Almanya'nın Avusturya'ya iki gol atan Merih Demiral'a karşı tavrı çok da yadırgayacağımız bir hareket değildir. Namussuz şerefsizler Gürcistan Milli takımının soyunma odasına papaz getirmesine bir şey demezler de Filistin'de yaşanan soykırımı protesto etsen dünyayı ayağa kaldırırlar. Ya da bir Bozkurt selamı işte böyle dünyayı ayağa kaldırır.
Peki bu Bozkurt selamı sadece Almanya'yı, Avusturya'yı mı rahatsız etti?
Hayır efendim. Sorun TBMM'ye bile taşındı ve gördük ki Türk Milletvekili kimliğini taşıyan bazıları da rahatsız olmuş Bozkurt selamından. Mesela onlardan biri olan Sırrı Sakık aynen şöyle diyor:
'' Bozkurt işareti bizim halkımızı ( Kürt halkını kast ediyor ) temsil etmiyor, sizin halkınızı ( Türk Halkı )temsil ediyor.
Adam haklı aslında. Bozkurt işareti kendisini Türk görmeyen, Türk hissetmeyenin işareti değildir. Yanlış olan nedir peki? Yanlış olan kendisini Türk kabul etmeyen birinin / birilerinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletin vekili sıfatıyla yer almasıdır.
Başka kimi / kimleri rahatsız ediyor Bozkurt selamı?
Mesela Merdan Yanardağ'ı rahatsız ediyor ve o da aynen şöyle diyor:
'' Orası Ülkü Ocakları Spor Kulübü değil Türkiye Cumhuriyeti'nin Milli Takımıdır. Bu işaret ise ( Bozkurt işareti.) %5 Oyu olan bir siyasi partinin ( MHP ) işaretidir. Bunu bize ''Türklerin tarihsel işareti'' diye yutturmaya çalışıyorlar. Yok böyle bir şey.
Tabii ki çok yanılıyor Merdan Yanardağ. 2 ve 3 No'lu fotoğraflara baktığınız zaman Bozkurt'un öyle % 5'in değil PKKnın temsilcisi siyasi parti dışında her siyasi partinin ve liderinin kullandığı bir işaret olduğunu görüyoruz. Dahası Atatürk tarafından bile sembol olarak kabul edildiği hatta harf inkılabından önce bastırılan beş ve on liralık banknotlarda Bozkurt'un olduğu görülmektedir.( 5 No'lu fotoğraf ) Hatta ABD eski başkanlarından Barack Obama bile kullanmış [ Şaka şaka.. Onun kullandığı işaret California Irvine Üniversitesi'nin sembolü olan karıncayiyen selamıymış. ]
Şimdi Sırrı Sakık'ın TBMM'de dolaylı bir şekilde, Burak Yılmaz adlı bir kişinin de Almanya'da doğrudan doğruya facebooktan yaptığı bir paylaşıma bakalım.
Burak Yılmaz adlı kişi diyor ki
“Bugün ( 2 Temmuz ) Madımak’ı anma günü. Merih Demiral’ın aşırı sağcı kurt selamı vermesi, sadece insanlığa yönelik saf bir aşağılama değil; bu aynı zamanda Madımak’ın kurbanlarına yönelik iğrenç bir alay. UEFA buna sert sonuçlarla karşılık vermeli - çok yazık!”
Evet, Merih Demiral'ın Bozkurt selamı vermesinin Türk kimliği taşıyan bazı kişilerde yarattığı karın ağrısının asıl sebebi budur. Maalesef ülkemizde oldukça anlamsızca, oldukça mesnetsiz bir Ülkücü düşmanlığı vardır toplumun bir kesiminde.
Bu kesime göre 2 Temmuz 1993'te Sivas'ta- Madımak Otelde gerçekleşen katliamın failleri Ülkücülerdir.
31 senedir bu anlamsız ve mesnetsiz (dayanaksız) iddia sebebiyle Ülkücü düşmanlığı yapmaktadırlar.
Neyse ki bu kesim ülkede fazla bir yekun tutmaz o sebeple de sesleri sinek vızıltısı hükmündedir. Kendisini bilen, Madımak katliamında bırakın Alevi vatandaşları yakmayı, tam tersine onların hayatını kimin/ kimlerin koruduğunu bilen vatandaşlar 6 No'lu fotoğrafta olaydan sonra teşekkürlerini arz ediyorlar. 7 No'lu fotoğrafta ise ölümünün 13. Yıldönümünde ( 2022 Yılında ) mezarı başında anıyorlar büyük Ülkücü, Büyük Bozkurt Muhsin Yazıcıoğlu'nu.
Son olarak:
Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinin televizyon ve radyo ağı Westdeutscher Rundfunk’tan (WDR) gazeteci Tuncay Özdamar; Merih Demiral’ın paylaşımını alıntıladığı sosyal medya mesajında, “İki gol atan Merih Demiral, bu hareketi yaparak taraftarları, takımı ve ülkeyi böldü.'' Demiş.
Tam tersine, bu hareketiyle ülke insanını birleştirdi. Tabii ki bu ülkeyi seven, Türk olmaktan gurur duyan insanları...
Yahu daha ne yapsın Merih Demiral ? 12 Eylül 1980 Öncesi '' En iyi Ülkücü Ölü bir Ülkücüdür '' dediğini çok iyi bildiğim bir vatandaş bugün Bozkurt selamı verip bunu sosyal medyada paylaşıyor. Bundan âlâ milli birlik ve beraberlik mi olur?
Son söz: Sonuna kadar Merih Demiral'ın yanındayım ve Hollanda maçında tüm Türk seyircileri Bozkurt işareti yapmaya davet ediyorum.
( Bozkurt Selamı Kimleri Neden Rahatsız Etti? başlıklı yazı Sami Biber tarafından 5.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu