Ebediyete 8

Kendini değerli anlamlı kimlikli kişilikli özgür ve özgüvende var sayabilecek kadar düşünmek ve zaman ayırmak, içinde doğmuş bulunulan dünya hayatında yetişmiş ve gelişmişliğin öznel gerçekliğine farklılığını ortaya koyarak açıklar duyurur ifade eder ve hüküm bildirir.

Fakat yanına hukuku vicdanı sorumluluğu mantığı aklı fikri özgür iradeyi saygın kişiliği adil vicdanı duyarlı kişiliği samimi güvenirliği bilinçli davranışı onurlu kimliği ve etkin yetkin kararlılığı koymadıkça salt ve soyut düşünceyle sağlanan her oluşum ve gelişim, maddi çıkar ve menfaati önceleyen paraya güce saltanata gösterişe düşünceyi satılık etken olarak tahvil ve tesis ederek her fırsattam mutlak ve yüklü kazanç elde etmeye şartlanmışlığın ruhsuz duyarsız ticari cive tüccarlığını sanayileşir.

Ve artık ondan sonrasına tüm meziyetlerini şartlandırıldığı tüketim bağımlılığına kendini dahi düşünemeyen kullanışlı piyasa ürünü halini alarak sürekli zamansızlığa kovulmuş hektiklii gerilimlere esir etmiş ve öldürmüştür insanlık. Durması ve kendisini düşünmesi halinde ummadığı yerden intihar yiyerek hiçe sayılmanın her türlüsüyle adeta hedefe konularak öapraz ateşe tutulmuş gibi soyan sömürenlerin insanı en son değere sayan para eksenli acımasızlığında oyun dışı bırakılır.

Akıl vicdan duygu sorumluluk gibilerle dengeli düzeyli olmayan her düşünce, kazanmadıkça hiç kimseye yaşama hakkı vermeyen elektronik cihazlar endüstrisidir , bu yğzden de kendine benzettiği ve hğkmüne aldığı insanlık üzerinde insanlığı ölen ceseti denek olarak kullandığı insana benzemeyen her şeyi sanal ve yapay dolalımların kulu kölesi etmeye ara çalışması yapmaktadır.

Madem insan düşünebilirliğiyle seçkin Sosyal varlıktır, hayatın iyileşmesini ve sürdürülebilir olmasına ilişkin hak hukuk duygu vicdan akıl fikir özgürlük ve saygınlık gibileri danışarak ve gözeterek ve zaman ayırarak huzurla damıtılan katkı payını sunan düşünce sayesinde dünü onurlu mirastar birikimlisi yolu açık günü ferah yarınları yaşama sevincine odaklı ve kurulu Sana ilim bilim zenginliğine dayalı döşeli alt yapısı sağlam toplumsal ilişkisi güvenli Kimlikler ve kültürler oluşur.

Çünkü. Ne demiştik evvelceden bu yana: Değişen yüzeysellikte değişmeyip kalıcı olandır dil tarih coğarafyalarla birlikte aidiyet duygussı kimlik

Kimlikse sanat kültür edebiyatla sağlam dayanak destek kaynak ve oluşumunu bulur

 

Bağ dikimi bozumu arasında geçen duygu bilgi ilgi emek azim düşünce kararlılık sorumluluk ağına dayanışmalı bağlı ve ilişkili ; sosyal ve toplumsal hayatı kurmaya ve kolaylaştırmaya dönük sürdürülebilir kalıcılığı sunmaya dair oluşmuş gelişmiş deneyimler ve çıkarımlar toplamıyla KÜLTÜR’ dür. Davar sığırın hali dili yolu ve ortaköa yaşam değer bilirliğine ilişkin değerler bütünüyle damıtılmış kültürdür .

BULGUR misal ;olup bitip sofralanıncaya kadar geçen evreleein tüm emek zahmet ve katılım sağlayıcılarıyla birlikte akla fikre ilgiye bilgiye tecrübeye ve beceriyle birleşik ve bütünleşik KÜLTÜR’ dür..

BULGUR mesela: Harmandan gelen ayrımlık buğdayı pınarlık yerlerde yıkamanın ardından büyük hereni kazanlarda buğusu tütünceye kadar hedik olarak kaynatacaksın. Damlara veya avlulara serili örtülere çullara kuruyup kavrulması için kaynamış hediği yayacaksın. Kibrit gibi kuruyunca seten denilen ağır taşın dönerek kepek ayrıştırmaya ezdiği aşamadan geçireceksin. Yeniden çuvallara doldurup hazır damlarda serili örtülere rüzgarın estiği akşama yakın saatlerde eleklerle eleyip savuracaksın. Ardından bir kez daha kepeği elenmiş buğdayı kuruttuktan sonra büyük değirmenlerin küçük modeli olan bulgura özel değirmende kırdırıp çektirerek tekrar çuvallara doldurup son eleme işinden geçireceksin. En sona çuvaldaki olmuş çekilmiş bulguru geniş tahtaya dökecek, konu komşunun imece yardımıyla özenli ve titiz taş ayıklamasını yaparak bitmiş bulguru pişme haline getireceksin ki… her aşaması bilgiye deneyime beceriye akla fikre saygıya emeğe dayanışmaya ilişkin sosyal ve toplumsal hayatı kuran kolaylaştıran kalıcı ve sürdürülebilir kılan bir ve beraber bütünlükteki KÜLTÜR” ün eseridir.

İhanet ve ihmallerdeyse..:

Hep para güç şöhret gösterişe bağımlı ve odaklı, her durumda mutlak kazanmanın amansız kovalaşmalar kulu kölesi kıyametinde her kişiyi kıyamet gidişli hücrelerde kendini düşünecek kadar saniyelik zaman ayırırsa, buyuranların şartladığı ilahlar koşuluna itaatsizlikten dolayı adeta sorgusuz sualsiz hayatı sönmüş bitmişlere yazılarak dışlayıcı hırlayıcı itici aşağılayıcı ceza yaptırımlarıyla çarmıha çekilip yaylım ateşine tutulur.

Böylece ormanların derelerin bağların dağların bahçelerin ekinlerin bostanlıkların topraktan ve insandan bozularak aklı fikri ihtiyatı tedbiri mantığı vicdanı sorması yüzleşmesi algısı hak hukuk ve gerçeklik duygusu olmayan salt bilgiyi ve düşünceyi betonlaştırma harami ve zebanilerinin faturasını kendi doyumsuzluk görgüsüzlük keyfiyetine göre ayarlayıp düzen ettikleri kıtlık karanlığın defin ve mahşer yeridir artık devri dünya.

Tüm bunlara kurgulanmış ve bilimi düşünceyi akıldan vicdandan ve tüm diğer insani değerlerden soyutlayarak haydut haramilik maksatlara satın alarak yapım hatalarıyla doku sebepse sosyal ilişkisi toplumsal döngüsü Yediği içtiği her şey dahil hiç bir şeye katkı maddesi olmadığına inanarak Kuşkuyla bakıyor ve yaklaşıyor; kuşkuyla yaklaşıp baktığı için her şeye geçimsiz güdğmsüzlüğğn atık zehir yaşanmaz sahte hile dümen ve katlanılmaz sürdürülemezliğinin katı maddesini katarak hiç kimse hiç kimseyi sağ saplam güvenilir inanılır diri doğru dürüstlükte bırakmıyor.

 

Seyfi Karaca…Temmuz /24

( Ebediyete 8 başlıklı yazı Yeldegirmeni tarafından 17.07.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu