Aşkın Kıyısı İstanbul’da

 İstanbul'da nerede denize girelim? Plajlar... - Ada Gazetesi

İstanbul denizin ortasında tek başımayım

Terk edilmiş sandığım anlarıma

Rabbim semada nurunu karıyla yağdırtıyor başıma

İçinde senin gülüşünün serinliği

Bakışının temizliğiyle

Anlıyorum ki tek başına değilim

 

  Seninle olan anılarım, içimi ısıtan bir ateş gibi, kar tanelerinin soğukluğunu eritiyordu. Her gülüşün, her bakışın, kalbimde derin izler bırakıyordu. İstanbul’un sokaklarında yürürken, her köşe başında seninle yaşadığımız anılar canlanıyor.

  Aşk, bazen bir gülüşte, bazen bir bakışta saklıdır. Seninle olan her anım, bu aşkın en güzel yansımasıydı. İstanbul’un denizinin ortasında, yalnız olmadığımı bilmek, kalbimi huzurla dolduruyordu. Seninle olan anılarım, bu şehrin her köşesinde yankılanıyordu bu yankılanma ile karanlık her köşe aydınlanıyordu.

  Bir gün, İstanbul'da şehrin ışıkları altında onunla geçirdiğimiz o büyülü anı hatırlıyorum. Gözlerimiz birbirine kenetlenmiş, kalplerimiz aynı ritimde atıyordu. O an, İstanbul’un büyüsüyle aşkımızın büyüsü birleşmişti, biz İstanbul olmuştuk.

  Bir başka gün,  sahilde denizin serin sularının esintisi içinde yaptığımız o uzun yürüyüşü hatırlıyorum. Her adımda, seninle olan bağımızın ne kadar güçlü olduğunu hissediyordum. Seninle olmak, İstanbul’un her köşesinde yeni bir neşeyi yazmak gibiydi.

  Aşkımız, İstanbul’un tarihi dokusuyla harmanlanmış, her anı bir sanat eseri gibi işlenmişti yüreğimizin her köşesine. Seninle olan her anım, bu şehrin sokaklarında yankılanan bir melodi gibiydi. İstanbul’un denizinin ortasında, yalnız olmadığımı bilmek, kalbimi huzurla dolduruyordu. Seninle olan anılarım, bu şehrin her köşesinde yankılanıyordu birer melodi gibi bir aşk şarkısı gibi.

Aynı gökten sevda yağıyordu başımıza

Bu sevda değmişti ıslak kirpiklerimize

Ilık bir serinlik esiyor İstanbul’un sokaklarına

Aşkla içtiğimiz demli çayın kokusu

Aklımızın kıvrımlarında çiçeklerin kokusuna karışıyorken

Ne sen ne ben vardı ortada sadece biz vardı

 

  Bir akşamüstü, Kız Kulesi’nin karşısında, gün batımının kızıllığı altında seninle oturmuş, denizin dalgalarının ritmiyle konuşuyorduk. Her kelimen, her cümlen, kalbimde yankılanıyordu. O an, zaman durmuş gibiydi ve sadece seninle olan anın büyüsü vardı.

  Bir gece, İstanbul’un dar sokaklarında, yağmurun altında yürürken, seninle paylaştığımız o sıcak kahve fincanının tadı hala damağımda. Yağmur damlaları yüzümüze düşerken, seninle olan her anın ne kadar değerli olduğunu bir kez daha anladım.

  Aşkımız, İstanbul’un her köşesinde, her anında, her nefesinde varlığını hissettiriyordu. Seninle olan her anım, bu şehrin sokaklarında yankılanan bir melodi gibiydi. İstanbul’un denizinin ortasında, yalnız olmadığımı bilmek, kalbimi huzurla dolduruyordu. Seninle olan anılarım, bu şehrin her köşesinde yankılanıyordu. Can kenarı şiirdir, bende can kenarına oturdum, şiirler yazdım sana. Her kelimede, her dizede, seni anlattım. Duygularımın derinliğinde, seninle var oldum. Yalnızlığın ortasında, seninle doldu kalbim. Her an, her saniye, seninle yaşandı. Can kenarında, seninle buldum kendimi. Tek bardak demli çayımı yudumlarken, seni yazarım İstanbul’un denizine bakarak. Her yudumda, her satırda, seninle dolup taşarım. İstanbul’un denizinin derinliklerinde, seninle bulurum huzuru. Seninle olan her anım, bu şehrin sularında yankılanır, yakamozların parıltısında, sana teşekkürler ediyorum.

Mehmet Aluç


( Aşkın Kıyısı İstanbulda... başlıklı yazı kul mehmet tarafından 6.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu