Sevgili Mahir





Sevgili Mahir;

Hal hatır faslından evvel şu isim mevzusunu konuşmak isterim sizinle; “Neden Mahir?” diye sorduğunuzu farz ederek açıklamak isterim ki hayali bir mektup arkadaşının ismini tayin etme ayrıcalığını hep tatmak istemişimdir. Anlamı güçlü ve güven verici..

Uzun zamandır sizinle şöyle karşılıklı muhabbet edemedik, nasılsınız mürekkebime karışıp zihnimi, uzuvlarımı gezerken afiyettesiniz inşallah..

Geçenlerde kaburgalarımda zuhur eden mavi kelebeklerin dansını izleme fırsatı bulabildiniz mi? Ciğerlerim, kalbim ve dalağım dahi o an yaşadığım efsunu bölüştüler.. 

Durun size o günü anlatayım. Yanağının kenarları elma gibi al al olan yeni yetme kızlar gibiydim. Her zamanki yol güzergâhımda ilerliyor aklım beş karış havada güya yürüyüş yapıyordum. Sakin sokakta bir motosiklet sesiyle irkildim. Yavaşlayıp yanımda durdu, sanki bir sorunu vardı ki ara ara çalıştırıp sebebini anlamaya çalışıyordu. Merhabasını alınca ben de durmuş bir yardımım olup olmayacağına bakıyordum. Neyse ki ufak bir tamirden sonra motosiklet yeniden çalıştı..

“Atla, işin yoksa gezdireyim seni..” dediğinde afallamıştım ve garip bir heyecanla nefesim kalbime yeni bir ritmi öğretmeye başlamıştı. O, bu, şu ne derdi? Amaaannn ne derlerse desinler..

Çok istediğim bir anının avlusunda duruyordum ve kapıdan içeriye girmeme bu dakikadan sonra kimse mani olamazdı. Bana doğru uzatılan kaskı aldım ve kafama geçirdim. İşte tam o saniyede aramızdaki küslük en sevdiğim karamelli dondurma gibi eridi..

Sevgili Mahir, hoşlandığım erkeğin belinden tutmuş kilometreleri bir bir geride bırakıyordum.. Rüzgâr aramıza sevginin sarmaşık güllerini örüyordu. İçimde ise o size bahsettiğim mavi kelebeklerin dansı vardı..

O an birisi bana bir kamyon dolusu çikolata alsaydı inanın o kadar mutlu olamazdım. Tarifsiz bir şeydi çünkü yaşadığım, yol ve yoldaş vardı; verdiği sözü tutan bir adam ve çocuklar gibi heyecanlı bir kadın.. Yarım saat sürmeyen bu macera her şeyin de kötü gitmediğine inancımı artırmış, şifalaşmam için bir sebep olmuştu.

Bunları size anlatırken kaygı duymuyorum çünkü beni yadırgamadığınızı biliyorum. Sadeliğimi, kıt kanaat oluşumu ve güzelliğin kaymak beyazı haline hayran olduğumu anlamış 
olmanıza öyle mutlu oluyorum ki..

Ben şimdilik gidiyorum ama ilk fırsatta tekrar sizinle sohbet etmeyi iple çekmiş halde geri döneceğim. Sizi izlerken denize dalmış ve fikrimi meşgul eden her şeyden uzaklaşmış gibi oluyorum biliyor musunuz? İyi ki varsınız Mahir.

Yeniden görüşmek ümidiyle..

Tatlı kalın..



                                                                                                                                                  Gülce..
















( Sevgili Mahir başlıklı yazı mavi-yildirim tarafından 14.08.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu