- Gündemde olmayan konular ve konuklarla bir Konu Dışı programımıza daha hoş geldiniz. Bu akşamki konumuz insan insan. Fonda da duyduğunuz şarkısıyla programımız başlıyor. Gündem dışı konuklarımız Atılgan...
- Yalnız Furya Hanım bu hafta üçüncü programa çağrılışım. Gündem dışı konuklarımız diyerek beni tenzih etmenizi rica edeceğim. 
- Biz neyiz beyefendi? Gündem kusuru muyuz?
- Hissidar Bey hemen olayı yanlış taraflara çekmeyin. Benim ismim söylendiği için açıklama yapma ihtiyacı duydum. 
- Sizin isminiz programın konuklarını tanıtmak için söylendi ama ne hikmetse yine olaya bodoslama atlayarak bizim tanıtılmamıza bile izin vermediniz.
- Furya Hanım program yine bu şekilde uzayıp gidecek. Rica etsem konuya giriş yapabilir miyiz artık? Efendim insan insan kompleks bir yaratık. Merkezine neyi koyarsa ona dönüşür. Eğer yapı üstünlük ya da aşağılık olarak daraltılırsa işi zor ve şimdiki insan insanların böyle bir problemi var. 
- Atılgan Bey size söz hakkı bile verilmeden hemen konuya geçtiniz. Hadi onu da geçtim neden her defasında insan kelimesini tekrarlayıp duruyorsunuz? Konsantrasyonumu kaybedip içimden şarkının devamını söyleyip duruyorum. 
- Ben programa jest olsun diye, konuya vurgu katmak için. Her neyse, nerede kalmıştık? Bu kompleksler üstünlük ya da aşağılık olarak...
- Beyefendi neden her aşağılık dediğinizde bana bakıyorsunuz?
- Arkanızdaki kameraya bakıyorum Hissidar Bey. En iyi açıyı yakalamak bakımından. Yalnız Furya Hanım her defasında sözüm kesilecekse bu konuyu bitirmem mümkün değil. 
- Buyrun lafınızı toparlayın. Birazdan canlı yayın konuğumuza bağlanacağız. 
- Efendim bu tür komplekslere yenilip duygusal bozukluk yaşamak da mümkün, onları yönetebilmek de...
- Gördünüz değil mi? Duygusal bozukluk derken gözümün içine içine baktı.
-Hissidar Bey canlı yayın konuğumuza bağlanmadan önce sizin de eklemek istedikleriniz varsa alalım lütfen. 
- Yalnız çok özür dileyerek Hissidar Bey'in lafını balla keseceğim. Benim bir kaç dakikalığına molaya ihtiyacım var. Siz devam edin lütfen.
-Efendim ben Atılgan Bey gibi her lafa atlamayıp sıramı Suizan Hanım'a vermek istiyorum. Kendisi henüz tek kelime bile edemedi. 
- Peki Suizan Hanım insan insan konumuza sizinle devam edelim. 
- Bitti Furya Hanım. Neyine devam edeceğiz! İnsan da insanlık da bitti. Bu saatten sonra değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. 
- Hanımefendi konuyu bu şekilde bitirmenizi doğru bulmuyorum. İnsan yaşadığı müddetçe her değişim yaşanabilir. Ne demek bitti!
- Ben sizin gibi lafı kırk dereden getiremem beyefendi. Eğer düşünmek ve üzerinde konuşmak zahmetine girerseniz bitti dediğim bu cümleden bile on beş program çıkar zaten. Ama filmin sonu bu. Siz buyrun, fragmanlara devam edin. 
-Canlı yayın konuğumuz hazırmış sevgili konuklar, şimdi ona bağlanmak zorundayım. İyi akşamlar.
- İyi akşamlar Furya Hanım. 
- Atılgan Bey?
- Evet efendim, yayın bağlantınızda bir sorun olmuş. Kendilerine benim bağlanabileceğimi ilettim.
- Görüyorsunuz değil mi Furya Hanım? Bizi konuşturmamak için hiç bir fırsatı kaçırmıyor. 
- Program aksamasın diye beyefendi! Biz sizin gibi boş boş oturup alınganlık seviyemizi yükseltmiyoruz herhalde. Her neyse, diğer konuğumuzun yerine geçtiğim için farklı bir konuya değinmek istiyorum izleyicileri de daha fazla aydınlatmak adına.  İnsan kendinde saklı potansiyelin farkına vardıkça gelişimi de mümkündür. İnanırsak neden olmasın, inanç yarının nefes alacağını bilmektir ve zayıf yönlerinin de yargılanma sürecine katkıda bulunursa tüm tasarruflarından kazançlı çıkmayı bilir. Yalnız yönetmenden rica edeceğim bu sözü alt yazı olarak geçirsinler. Az önce kendim buldum. Hayır parantez içinde benim adım olacak yönetmenim canlı yayın konuğunuz benim şu anda.
- Peki Atılgan Bey, şimdi mümkünse boş kalan koltuğunuza dönmenizi rica edeceğim. 
- Hemen yazı tahtamı da alıp geliyorum.
- Bu tahta da neyin nesi Atılgan Bey? 
- Hemen çizerek açıklıyorum. 
- Beyefendi bizim de konuşmamıza izin verecek misiniz? Daha doğrusu benim. Suizan Hanım bizler de dahil az önce tüm insanlığı yok saydığı için dinleme zahmetinde bile bulunmuyor artık. 
- Çizdiğim şema üzerinden devam edebiliriz konuşmaya. Bir dakikanızı rica edeceğim. Evet, bitti. 
- Bu ne bu? İki tane Cin Ali. 
- Pardon anlamamanız gayet normal Hissidar Bey. İikisinin de üzerine insan yazarak konuyu açıklığa kavuşturalım. 
- Atılgan Bey ben bu çöp adamlardan konuşmaya devam edemem!
- Peki efendim o zaman daha anlaşılır hale getirmek adına konuşmayı ben devralıyorum. Şimdi, birinci insanımıza A ikinci insanımıza H diyelim ve belli başlı karakteristik özellikleri yazalım. A insanımız iyi, H insanımız kötü, yine A insanımız güçlü, H insanımız zayıf olsun. Aynı şekilde...
- Beyefendi neden kötü özellikleri hep bana yazıyorsunuz? Sakın inkar etmeyin H'nin ismimin baş harfi olduğunu! Hem neden tek gözlü çizdiniz beni? Rica edeceğim arka planda subliminal mesajlar verip durmayın. 
- Hissidar Bey lafımı bu şekilde bölmeye devam ederseniz hiç bir sorunuzun cevabını alamayacaksınız ve lütfen önünüzdeki kağıdı çiziktirmeyi bırakıp şemamıza yoğunlaşabilir misiniz?
- Size ne efendim! Ben de sizin gibi çiziyorum işte açıklayıcı bir şeyler. 
- Kamera yakın çekim aldı, çizdiklerinizi gördük. Bir sürü oklu kalp çizmişsiniz. Ne o dersten sıkılan ergenler gibi, yakışıyor mu size?
- Sevgili seyirciler şimdi konuyla ilgili bir sokak röportajımız varmış. Ona bağlanıyoruz. 
- Bundan da Atılgan Bey çıkarsa hiç şaşırmayacağım. 
- Rica minnet tüm programlara katılıyorum zaten. Neden sokak röportajı vereyim? Bakın gördünüz mü, ben değilim işte.
- Şu arkada kameraya el sallayan kim peki? Bal gibi de sizsiniz işte. 
- Ne alakası var Hissidar Bey! İnsan dediğiniz çift yaratılmış. Ne diyorduk, insan insan.
- Evet insan insan diyerek bir konuyu daha halledemediğimiz ama reytinglerin tavan yaptığı programımızın sonuna geldik. Hoşça ve insanca kalın. 
 
( Konu Dışı - Bölüm Altı başlıklı yazı saklı bahçe tarafından 7.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu