"Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun hadi bana linçlemek için gezdiğiniz sayfaları anlatın." Sosyal medya kullanım bozukluğu ve sınırsız özgürlük anlayışının geldiği nokta işte böyle hastalıklı sosyopat insanları doğurdu.
Yapılan bir araştırmaya göre yalan haberlerin tekrarlandıkça insanların daha çok inandığı ve aynı zamanda umursamaz hale geldiği ve yanlış uygulamaları kanıksadığı belirtilmiş. Tekrar edilen haberler yeni duyulan haberlere göre ahlaki anlamda daha az sorunlu görünüyor. "Bir yalanı yeterince tekrar et, o artık gerçeğe dönüşür." Sosyal medyayla birlikte yalan haber ve manipülasyon da farklı bir boyut kazandı.
Masum küçücük bir bedenin katledilmesi normalmiş gibi bir tarafa atılıp türlü senaryolar yazan beyinlerinin işleyiş biçimi şüphesiz daha ilgi çekici ve heyecanlı bir süreçti. Hadi katiller bulunacak ve cezalarını çekecek diyelim, peki sizin bu normalleştirdiğiniz hastalıklı beyninizin toplum içindeki yerini ve önemini nasıl kontrol altına alabileceğiz? Üzgünüm, tüm bu ispatlanmamış teoriler sizin çok akıllı bir insan olduğunuzu değil senelerce afyon niyetine kullandığınız türk dizilerinin bağımlılığını ve sizin başkalarının senaryo niyetine yazdığı düşünceleriyle beslendiğinizi gösteriyor. Daha şu ana kadar ortaya atılan ama yalanlanan iddialardan bir kişinin "Böyle düşündüğüm için üzgünüm ne canavarmışım," deyip geri çekildiğini görmedim. O zaman şu şekil deyip daha iğrencine zemin hazırlıyorlar. Doğru da çıkabilir, ama bu sizin "Ben demiştim," sevincini yaşamanıza mı sebep olacak? İnsanlar bu tür iğrençlikleri okuya duya bunların normalleştiğini mi düşünecek? Yeni bir vakaya kadar elleriniz klavyede hazır olda mı bekleyecek? İşte o zaman benim için Narin davası hiç bir zaman çözüme ulaşmayacak. Çünkü sizin bu öne sürdüğünüz çarpıcı gelişimlerin hiç biri polisin savcının adli tıp kurumlarının aklının ucundan bile geçmedi. 
Narin gitti, artık onun bu söylemlerden etkilenmesi zaten mümkün değilken "Bize Narin yetmez bir de evde gelişme çağında olan kardeşleri var. O köyde daha bir sürü Narinler var. Onların bu olayları duyup psikolojilerini ve gelecek hayatlarını mahvedip insan içine çıkamayacak hale getirene kadar devam," mantığınızla sizi nereye kapatacağız?
Zihnin sınırları amatör kaşifler için tehlikeli bir yerdir. 
( Sesi Büzüşesiceler başlıklı yazı saklı bahçe tarafından 12.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu