Gün batımını gören balkonunda sessizce çayını içiyordu. O kadar net izleniyordu ki gün batımı. Sanki önünde bir deniz misali uzanan ovaya saçılmış güneş ışıkları mükemmel bir manzara oluşturuyordu. Kimse yoktu yanında. Sabah kalkar kahvaltısını yapar, işine gider ve ikindi vakti evine gelirdi. Öyle arkadaşı falan da yoktu evine gelen. Zaten o da kimsenin evine gitmezdi. En büyük zevki balkonundan gün batımı manzarası seyretmekti.

Arayanı soranı yoktu. Kimseyi aramazdı. İçinden kimse ile konuşup sohbet etmek gelmezdi. O kimseyi aramadığı için, başkaları da eğer işi düşmezse onu aramazlardı.

En büyük sıkıntısı akşam güneşini uğurladıktan sonra, ne yapacağını bilememesiydi. Televizyonu bir açıp kanalları kurcaladıktan sonra kapatırdı. Bilgisayardan film açardı ama kafasına o kadar çok düşünce gelirdi ki filmden bir şey anlamaz; onu da kapatırdı. Bir süre balkona geçer, serin serin esen rüzgara yüzünü verir, derin derin nefes alırdı. Kendi kendine hitaben:
-Kimsin sen? diye sorardı sık sık.
Evin içine girmek istemezdi. Girdiğinde sanki boğazına ve göğsüne bir şey düğümlenmiş gibi olur, of çekerek duvara bir yumruk atar sinirlenirdi.

Kendini bildi bileli bir sıkıntı vardı sürekli içinde, her şeyi olsa da; neyi elde etse de bir sıkıntısı vardı. Namaza başladı bir ara. Bir parça huzur kapladı her bir yanını. Günler sonra korkuları yeniden filizlenmeye başladı. Bir ürperti siyah bir el dokundu tam yatsı namazına durduğunda. Korkudan kalbi çıkacakmış gibi oldu. Önce kramp gibi bir his zannetse de bu bir dokunuştu emindi.

Gece yattığında bazen bilgisayarda eski yerli dizilerden bir video açıyor, bazen de evin ışıkları açık uyuyordu.

Karanlık korkusu çocuklundan kalma bir lekeydi onun için. 

Sonra yavaş yavaş gün batımı izlemeyi bırakmak istedi. Çünkü öyle bir yalnızdı ki, güneşi gönderdikten sonra daha fazla yalnızlaşıyordu.
( Güneşi Uğurlayan Adam başlıklı yazı Mehmet ÇİFTCİ tarafından 16.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu