GERÇEK

"Ne kadar gerçekleri haykırırsan haykır, çoğu insanın kulağındaki gaflet perdesini yırtamazsın". / alıntı

İnsanlar gerçekler yerine yalanlara inanmayı tercih ederler nedense?
Aslında yalanın arkasında yalan söyleyenin çıkarları yatar.

Günümüz uygarlığında bile kendilerini kâhin, mehdi, mesih, yardım edici gavs, dini yenileyen anlamında müceddid ve sihirbaz gibi özelliklerini ön plana çıkaran ve bu itibarlarını kullanarak toplumda saygın ve geleceği belirlemek için Allah’tan haber getirdiğini ve onun adına yetkili olduğunu iddia eden sahte tacirlere inanmaya meyil eder insanlar gerçekler yerine...

Farabi'ye göre ülke siyasetinde erdemli olmak gerekir. Erdemli olmayan kişilerce yönetilen pek çok ülke vardır. Böyle bir ülkede kişinin siyaseti de yalancı ve aldatıcı siyasettir. Devlet başkanıysa başkanlığı da yalancı ve aldatıcıdır.
Devletine de erdemli devlet denemez.


Gerçeğin farkına varabilen toplumlara...
( Gerçek başlıklı yazı Ali Arslan tarafından 1.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu