FİKRİ HÜR VİCDANI HÜR İRFANI HÜR

"Bir görüşün çoğunluk tarafından kabul edilmesi onun tamamen saçma olmadığı anlamına gelmez; şüphesiz, insanların büyük bir çoğunluğunun aptallığını düşünürsek, yaygın bir inancın rasyonel olmasından çok aptalca olması daha muhtemel."

/Bertrand Russel"

Belli bir konuda ileri sürülen görüşün çoğunluk tarafından sorgulanamaz bir gerçek olarak kabul edilmesini doğru bulmak mümkün değildir.

Çünkü her görüş, fikir zamana yenilmek zorundadır.
Aslında sorgulanamaz görüş ve fikirler, otoriteler tarafından sıradan insanlara karşı kullanılabilen ve onları kolayca yönetebilmelerini sağlayan şeylerdir.

Hatta bu vasıfta bir toplumu daha da ileri giderek, dogmaları işlerine geldiği şekilde esnetip vatandaşı bir kafesin içine almaları içten bile değildir.


Her şey, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür bir toplum için olmalı.
( Fikri Hür başlıklı yazı Ali Arslan tarafından 19.09.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu