Yıllar önce tasavvuf hakkında bir konuşma yapmıştım. Konu, Hollanda'da gençlerin tasavvufla ilgisini ve tasavvufun hayatlarındaki etkilerini araştırmıştım. 
Bu proğrama Hollandalı bir kaç iş arkadaşıda iştirak etmişlerdi. 

Konuşma sonrası hoş sohbet ortamı olmuştu. İş arkadaşlarım gerek tasavvuf gerekse İslam hakkında sorular sormuşlardı. Hollandalının sorusundan biri de: "dine ne ihtiyaç var. Ben kurallar gereği kimseye zarar vermeden yaşıyorum."

Kendisine arkadaşlardan biri cevap vermişti: " hayat veya yaşam  kesinlikle dünya ile sınırlı değildir. Ahiretteki  yani sonsuz hayatta huzur ve saadet sadece ve sadece din ile elde edilebilir. Dünyadaki hiç bir şeyin orda sana faydası olmayacaktır." 

Arkadaşın cevabını açmak istiyorum. Toprağın altında da bir hayat vardır. Bu hayata inanmamak hiç bir şey değiştirmeyecektir. Bir müslüman olarak iki cihanda huzur ve saadetin sadece ve sadece Allahın rızasıyla elde edileceğine inanıyorum. Rabbimin rızasına giden tek yol ise yüce dinimizdir.... 

Neticeyi kelam, Rabbimin rızasını kazanmanın mükafatı ne kadar yüce ise kazan(a)manın cezasıda o kadar büyüktür. 

Abdullah konuksever
( Hayat Dünyadan İbaret Değildir başlıklı yazı hotamisli tarafından 13.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu