Hz. Ali (k.v.): *Fakirin yanında malından söz etme. *Hastanın yanında sağlığını övme. *Dertlinin yanında mutluluğunu anlatma. *Mahkumun yanında özgürlüğünü söyleme. *Çocuksuz kimsenin yanında çocuklarından söz etme. *Yetimin yanında anne/babandan bahsetme.

Gösteri  toplumu...İlk kez 1967'de yayınlanan Guy Debord 'un yazdığı bir kitabın ismi bu ancak yazıldığının ardından yıllar geçmesine rağmen güncelliğini hala koruyor. O yıllarda bu kadar kitle iletişim araçları kullanılmıyor,teknoloji bu kadar gelişmemişti,yazar, eğer günümüzde yaşasaydı toplumumuzun ismini ne koyardı acaba?
Kitaptan alıntı sözler:
" Her şeye rağmen yanlış umut,umutsuz olmaktan daha iyidir."
"İnsanlar babalarından çok,yaşadıkları zamana benzerler."
"Gerçek anlamda altüst edilmiş dünyada doğru,bir yanlışlık anıdır."
"İnsanlar babalarından çok,yaşadıkları zamana benzerler."
"Televizyon güzel bir görüntü gösterdiği ve bu görüntüyü küstah bir yalanla yorumlandığında aptallar her şeyin açık seçik olduğuna inanır."
"İçinde bulunduğunuz durum ve koşullar ne kadar tehlikeli olursa olsun, umutsuzluğa kapılmayın."

11 Ekim'in Dünya Kız Çocukları günü olduğunu ben de herkes gibi sosyal medyadan öğrendim,küçük bir rahatsızlığımdan dolayı o gün yazamamıştım.Bizim "gösteri toplumu" olduğumuzun en güçlü kanıtı sosyal medya...Aman Allah'ım,kundaktaki bebekten tutun da gelinlik çağındaki kızlarına kadar  paylaşan paylaşana...
"Bu da benim kızım,bu da benim prensesim."
"Bu da benim ilk aşkım."
"Bu da benim sultanım."
Ne oldu bize değerli müslüman kardeşlerim,kız çocukları hakkında hassasiyetimiz varken,açık seçik,birbirleriyle yarışırcasına bu gösterme merakı nerden geliyor? Hem de anne-babası tarafından ifşa edilmesi hangi  akla ve mantığa sığıyor?

" Ben güzel ahlakı tamamlamak için gönderildim."demiyor muydu Peygamberimiz?

( Kız Çocukları Günü başlıklı yazı berberce tarafından 14.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu