"Sokak sanatçısı" tabirini hiç uygun bulmam çünkü sanatçı her yerde sanatçıdır,geçimini bu şekilde temin eden,yağmurda,soğukta,sıcakta işinin başında olup sevilen ve dinlenen vatandaşlarımız yok mu,çok. Hatta yaptıkları müzik  paylaşımlarla,sosyal medyada  trend olan,ünlü olup kaset çıkartan sanatçılarımız bile var.

Kemancı amca her zamanki  gibi yaslanmış duvara "İçin  İçin Yanıyor" şarkısını çalıyor,dinleyenlerin kulaklarının pası siliniyor.Keman adeta dile gelmiş,yanına oturup akşama kadar dinleyip amcaya  eşlik edeseniz geliyor.Ancak   ilginç olan şu: Amcanın arkasındaki duvarda seçim günleri olduğundan o dönemin başbakanının  posteri var.
Seçim arabalarının bangır bangır dolaşıp oy istediği  kişiye karşı," o bir vefasızdı,o bir hayırsızdı,o çok güzeldi ama yalancının biriydi,"şarkısını söylemesi çok manidardı.

Seçimler geldi geçti ama şarkı hala kulaklarımızda,evliya gibi adammışsın be kemancı amca,haklı çıktın,sen oscarlık bir sanatçısın benim gözümde çünkü bir yerlere yaranmak için mitinglerde  sanatını satmadın.
( Kemancı başlıklı yazı berberce tarafından 16.10.2024 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu