Sami Biber Hocaya Ve Mehmet Fikret Hocaya Selam Olsun

SELAM
OLSUN Sami BİBER'E ve Mehmet FİKRET'E
Önceki yıllarda farklı sitelerde çok sayıda yazılar ve şiirler yazmış; daha sonra uzun bir süre ara vermiştim. Sonra yazmak ve paylaşmak dürtülerim depreşince Edebiyatevi’ne üye oldum ve Sami Biber hocam ile Mehmet Fikret hocamı yazılarıyla ve esprileriyle tanımış oldum. Her ikisi de usta yazar ve şairler. Sami Hocam öğretmen. Zaman zaman bilgilerinden faydalanıyorum.
Son günlerde bir yazı dizisi başlattılar. Mizah var, hiciv var, espri var, ustalık var. En önemlisi her ikisi de hazır cevap üstatlar. Yazı serilerini okudukça Hacivat ile Karagöz aklıma geliyor ve tabi ki tebessüm ediyorum.
Daha
önceki sitelerde görmediğim bir güzellik gördüm bu sitede ve umuyorum ki devam
eder. Sami Hocam ile Mehmet Fikret hocamın başlattığı bu yazı dizisini sırf
gülmek için okumamak gerekir. Daha çok düşünmek için de okumak gerekir. Önemli
gördüğüm bu yazı dizisinde hoş görüyü, dostluğun hangi temeller üzerine inşa
edildiğini görüyoruz. Bir yanlışın en nazik bir şekilde nasıl
düzeltilebileceğini anlayabiliyoruz. İkramlar ve misafirlik konuları kurgu olsa
da gerçekte de öyle olacağından hiç kuşkum olmaz.
Bu yazı dizisinde bilgili, kültürlü olmanın bir sonucunu görüyorum. İnsanları incitmeden uyarabilmek ve doğru olanı gösterebilmek her insanın başarabileceği bir şey değildir. Yani farklı karakterlerde ve farklı dünya görüşünde olan insanlarla bir bağ kurabilmek ve bu bağı dostluk zemininde ilerletebilmek zordur. İdarecilik ya da yöneticilik yapanlar bunu çok iyi bilirler. Mehmet Fikret ve Sami hocamın şahsında dostluk bağlarının sevgiye, hoşgörüye ve samimiyete yaslandığını gördüm ve tabi ki çok memnun oluyorum.
Edebiyatevi’nde çok saygın şair ve yazar dostlar tanıdım. Onların da dostluğundan ve sa-mimiyetinden hiç kuşkum olmadı. Bu sebeple; Edebiyatevi.com sitesinin sahibi Adem hocama ve yönetim kadrolarına böyle kaliteli şairleri ve yazarları bir araya getirdiği için yürekten kutluyorum.
Benim önceliğim samimiyettir. İnsani değerleri aşındırmadan yansıtmaktır. Mümkün olduğu sürece dostluk zincirini genişletmeye çalışmamız gerekir diye düşünüyorum.
Gerçek
dostluğu hicivlerle, esprilerle ve atışmalarla yaşayıp yaşattıkları için Mehmet
Fikret ve Sami hocama SELAM OLSUN diyorum. İyi ki varsınız.
Saygılar,
selamlar
Halit
DURUCAN
- Yorumlar 7
- Yorum Yaz
- Tebrikler
- Beğenenler
- Popüler Yazıları
Yorum yazmak için giriş yapın.