Tema
Üye Ol Giriş Yap
Anasayfa Şiir Deneme Hikaye Makale Serbest Kürsü Yazarlar Forum Sohbet Online Üyeler
(0 oy)

Modern Çağın Peygamberleri

MODERN ÇAĞIN PEYGAMBERLERİ!!!

Elhamdülillah Müslümanız. Allah’a, Meleklerine, Peygamberlerine, Kitaplarına, Kader’e-Hayır ve Şerrin Allah’tan olduğuna, Ahiret günü’ne iman ettik. Allah-ü Teala’nın (cc) izniyle imanımızda sabit kalmaya azmettik.

Herkesin malumudur ki; Din bütün zamanların en büyük ticari meta’sıdır. İnsan, Güç ve dünya malı arzusu ve hırsı’yla yaratılmıştır. Gözünü hırs ve kibir bürümüş birisinin gözünü peygamberliğe dikmesi kadar doğal bir şey yoktur. İman zaafiyeti içinde olan birisi için Din, güç ve servet kaynağıdır. Geçmiş peygamberler hakkında sahih bilgiye sahip değiliz. Ancak Peygamber Efendimiz (sav) in vefatından hemen önce ve sonrasında sahte peygamberlerin varlığından haberdarız. Bu konudaki bazı hadisler şöyle nakledilir;   

Sevbân'ın (ra) naklettiğine göre, Resûlullah (sas) şöyle buyurmuştur: “…Şüphesiz ümmetim içinde otuz yalancı çıkacak, her biri de kendinin peygamber olduğunu iddia edecektir. Oysa ben, peygamberlerin sonuncusuyum. Benden sonra hiçbir peygamber yoktur.” (T2219 Tirmizî, Fiten, 43)

İbn Abbâs anlatıyor: “Resûlullah'ın (sas) (Müseylime'ye) söylediği, "Sen kesinlikle rüyamda bana gösterilen kişisin. " sözü hakkında soru sordum. Bunun üzerine Ebû Hüreyre (ra) bana, Resûlullah'ın (sas) şöyle buyurduğunu nakletti: "Uyurken rüyamda iki elimde iki altın bilezik gördüm. Bu iki bileziğin durumu beni kaygılandırdıSonra rüyamda bunlara üflemem işaret edildi, ben de üfledim ve hemen elimden uçup gittiler. Ben bu iki bileziği benden sonra ortaya çıkacak iki yalancı ile yorumladım: Bunlardan biri (Esved)el-Ansî, diğeri de Müseylime'dir." ”

(B4374 Buhârî, Meğâzî, 71)

İbn Abbâs'ın (ra) naklettiğine göre, (Müseylimetü'l-kezzâb, Hz. Peygamber'i (sas) Medine'de beraberinde bir heyetle ziyaret ederek, “Şayet kendinden sonra beni halef tayin edersen dinini kabul edeceğim.” dediği zaman) Hz. Peygamber (sas), arkadaşlarının arasında bulunan Müseylime'nin tam karşısında durmuş ve (elindeki hurma dalını göstererek) şöyle buyurmuştur:

“Elimde bulunan şu dal parçasını istesen onu dahi sana vermem. Sen de Allah'ın (cc) senin hakkındaki hüküm ve takdirini geçemezsin. (Dine) sırtını dönecek olursan Allah (cc) seni muhakkak helâk eder.” (B7461 Buhârî, Tevhîd, 29)

Ebû Hüreyre'den (ra) nakledildiğine göre, Resûlullah (sas) şöyle buyurmuştur: “Benim ve benden önceki peygamberlerin durumu, bir ev inşa eden kimseye benzer. O kimse evi güzelce yapıp mükemmel hâle getirmiş fakat bir köşede sadece bir tuğla yeri boş kalmıştır. İnsanlar bu evi dolaşırlar, ona hayran olurlar ve şöyle derler: "Keşke şu tuğla da yerine konulmuş olsaydı."” Resûlullah (sas) sözlerine şöyle devam etmiştir: “İşte ben o tuğlayım. Ben peygamberlerin sonuncusuyum.” (B3535 Buhârî, Menâkıb, 18) https://www.diyanethaber.com.tr/sahte-peygamberler-nubuvvete-yeltenen-sahtekarlar#:~: text=Sevb% C3%A2n'%C4%B1n%20 (ra)%20nakletti%C4%9Fine, Benden% 20sonra%20hi%C3%A7bir%20peygamber%20yoktur.%E2%80%9D

Kaynaklarda Peygamber Efendimiz(sav)in vefatından haman önce ve sonrasında ortaya çıkan sahte peygamberler; Müseylime bin Habib (Müseylimetü'l-Kezzâb): Esved el-Ansî (Zülhimâr) Tuleyha b. Huveylid el-Esedî Secâh bint el-Hâris(bu kadın daha sonra iddiasından vazgeçmiş ve samimi bir Müslüman olarak yaşamış ve vefat etmiştir.) olarak zikrediliyor. Peygamber Efendimiz (sav) zamanında ortaya çıkan sahte peygamberler maalesef bitmedi. Asırlar boyunca kendisini “Mehdi” ilan eden veya ilan etmese de söylemleriyle peygamber veya mehdi olarak kendisini gösteren, bu uğurda silahlı isyan çıkaran yüzlerce belki binlerce Ademoğlu var. Osmanlı döneminde en büyük isyanın müsebbibi Şeyh Bedrettin’in şeyhi Hüseyin Ahlati, kaynaklarda okültist (İslam'da sihir inancı ve uygulaması "yaygın ve her yere nüfuz eden" ve hem tarihsel olarak hem de günümüzde İslam kültüründe "günlük yaşamın ve uygulamanın hayati bir unsuru" olarak devam ediyor.) olarak geçmekte, Hüseyin Ahlati’nin kendisini mehdi olarak gördüğünü okumuştum.

Benim bildiğim günümüzün ilk sahte peygamberi 1988 yılında, kendisinin bilgisayar çağına uygun olarak matematiksel bir mucize ile desteklenmiş bir elçi olduğunu ilan eden Reşat Halife (1935 -1990) Reşat Halife’nin ülkemizdeki müridi ve peygamberliğini kabul eden kişi Edip Yüksel’dir. Edip Yüksel de Reşat Halife gibi hadis ve sünneti inkar eder.

            Zamanımızın kendisine vahiy geldiğini iddia eden, ikinci sahte nebi’si İskender Evrenosoğlu hakkında yazmaya gerek duymuyorum.

Sahte peygamberlerin göze çarpan belli başlı bazı özellikleri var: Kendilerine vahiy geldiğini iddia ederler. Kendilerine Kur’an benzeri bir kitap geldiğini iddia ederler. İddialarını ispat etmek için Kur’an-ı Kerim’den delil arayışları vardır. Peygamberimize (sav) vahyedilmiş ayetlerin kendilerine geldiğini iddia ederler. Peygamberlik iddia edemezlerse Mehdi’lik iddiasıyla ortaya çıkarlar ve ya isim vermeden kendilerini Mehdi olarak tarif ederler.

Bir de doğrudan peygamberlik iddiasında bulunmayan ama söylemleriyle dolaylı olarak bu risalet iddiasında bulunanlar var. Bu dolaylı peygamberler de ortak olarak Hadis ve Sünnet’i inkar ederler. Hz. Peygamberi (sav) sıradanlaştırmaya çalışırlar. Allah-ü Teala (cc) Kur’an-ı Kerim de İsa (as)a mucizeler verdiğini (Bakara 87) bazısını bazısına üstün kıldığını ve konuştuğunu (Bakara 253) pek çok ayette bildirmiştir. Modern zaman peygamberlerinin en büyük zevkleri İslam dinini ve Müslümanları aşağılamaktır. Edille-i Şeriye’yi inkar ederek kendileri gibi düşünmeyenleri Müşrik’likle suçlarlar.

 

 Peygamber Efendimizin: (Kim bilerek bana yalan isnat ederse cehennemdeki yerine hazırlansın.” (Buhari, Ahadisu’l-Enbiya, 50)Hadisine rağmen yalan hadisler uydurulduğunu ve bunların da hadis mecmualarına geçerek günümüze kadar geldiğini inkar edemeyiz. Farkındaysanız hadis inkarcıları yalan hadisleri ayıklamak yerine bütün hadisleri inkar etmeyi tercih ederler. Yukarıda belirttiğimiz üzere amaç bellidir: Hazreti Peygamberin manevi nüfuzunu sarsarak Peygambersiz bir İslam dini ihdas etmek.

Modern Peygamber müsveddelerinin bir diğer özellikleri ise: (Haşa) Allah adına konuşmaktır. (Hoca diyerek değer verdiğimiz pek çok alimin de bilerek veya bilmeyerek bu hataya düştüğü-Allah adına konuştuğu- üzücü ama bir gerçek. Burada belirtmeden geçemeyeceğim bir husus da, Allah-ü Teala’yı (cc) mecburiyetlerle sınırlandırmaya çalışmaktır ki sonu küfre kadar gidebilir kanaatindeyim. (Şunu, şu kadar okursanız günahlarınız affolur, cennete gidersiniz veya zengin olursunuz vb.

Modern peygamber müsveddeleri Müctehidleri ve Mezhep imamlarını da hiç sevmezler. Kur’an bize yeter derler. Amenna. Kendi fikirlerini empoze etmek için de ciltlerle kitap yazmaktan geri durmazlar. Yazacak çok şey var ama sözün iyisi kısa olandır. Vesselam.

Sitede Önceki / Sonraki
Yazarın Önceki / Sonraki
Oylama
0 (0 oy)
  • Yorumlar 0
  • Yorum Yaz
  • Tebrikler
  • Beğenenler
  • Popüler Yazıları
Yükleniyor...

Yorum yazmak için giriş yapın.

edebiyatevi.com

Modern Çağın Peygamberleri

Mustafa ESER Mustafa ESER