Abdullah Çağrı ELGÜN

BİR GENÇLİK İSTİYORUM

Tarihini hafızasına kaydetmiş, coğrafyasını adım, adım dolaşmasa da ruhunun en geniş çerçevesiyle haritasını gönlüne mühürlemiş; edebiyatını, dilini yaşayan ve en güzel haliyle bünyesinde yaşatan, bir gençlik istiyorum.
Nerede Türk varsa, nerde Müslüman varsa, orada ben varım. Hatta nerede Putperest, Mecusî, Musevî, Hıristiyan ve nerede, nerede bir insan varsa, işte orada ben varım diyebilen, bir gençlik istiyorum.

Benim vatanım Edirne'den başlayıp Kars'ta bitmez.Benim vatanım bir kez gönlün hırpalandığı, bir kez gönül evinin yıkıldığı, bir kez gönül ve vicdan ıstırabının yaşandığı sınırlardan başlar. Kulun, insanın gönlünde biter. Bu gençlikte: İnsan ve insan gönlü var. Bu gençlikte: Allah’ın tecelligâhı var. Bu gençlikte: Allah’ı yüce, ilâhî ve mukaddes sayan bir gönülle, iman var. Nerede bir gönül hoşluğu varsa, orada benim insanım var; çünkü benim insanım: "bir kez gönül yıktın ise bu kıldığın namaz değil." diyen inanışla besleniyor. İnsan gönlünü tavaf edilen mukaddes Kâbe, hatta ondan da ileri bir yer olarak görüyor.
Kâbe: Sadece kutsaldır, ilâhî değildir. İnsan gönlü ise her ikisini de barındırır. Mekanlara sığmayan Tanrı, insanın gönlüne sığmakta; ve orada aranmaktadır. Bunun için insanı, Allah'ın yarattığı en değerli ve kutsal emanet olarak gören ve bu inançla kucaklayan bir gençlik istiyorum.

"İşitin ey yarenler, aşk bir güneşe benzer;aşkı olmayan gönül misâli taşa benzer." diyen Yunus'un, aşk ateşiyle gönülleri nurlu, sevmeyi ve sevindirmeyi ilk şart sayan bir gençlik istiyorum.

Gökyüzünün mavi, beyaz, kızıl atlasını kendisi için bir gölgelik; Güneş'i yolunu aydınlatan bir nur; Büyük ve Küçük Ayı , Samanyolu, Karadelikler ve Agartaları çıkılması ve ulaşılması gereken bir kıta olarak düşünen ve ona göre çalışan, yorulan ve sabahlayan, bir gençlik istiyorum.

İlmi, tekniği ve sanatı yakalamış; bil cümle mutluluk asrına ulaşmış; çalışma, gayret, sabır ve direnmeyi kendisine prensip edinmiş; gereğinden fazla uykuyu vücuduna haram sayan, bir gençlik istiyorum.

Dünya milletlerini, ufak ufak bölüp, parçalayan, onları birbirlerine kırdıran katlettiren; her arzu, istek için kullanılmaya müsait, kamplara ve yurtlara bölen değil; onları tek bir kubbenin altında, bir ve beraber; adalet, barış, mutluluk içinde yönetmeyi kendisine ülkü edinmiş bir gençlik istiyorum.

İnsanı, insanlığı bir çatıda, bir dilde, bir idealde birleştirmeyi, kendisine ülkü edinmiş; ölmeden önce bu idealini gerçekleştirmek için, var gücüyle çalışan, bir gençlik istiyorum.

İnsanı ve insanlığı, birbirlerine düşman etmeden yaşatmayı, hayatının en büyük imtihanı kabul ederek çalışan, yorulan ve bunun için hazırlanan, bir gençlik istiyorum.

Adaleti, serbest teşebbüsü, fikir ve inanç hürriyetini, hürriyetlerin en değerlisi ve en kutsalı sayan halka ve Hak'ka inanmış, Hak'ka teslim olmuş bir gençlik istiyorum.

( Bir Gençlik İstiyorum başlıklı yazı A.Çağrı Elgün tarafından 22.05.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.