Hayatta aradığımız bazı değerler vardır.bazen bir şiir yazarız duygularımızı anlatırız yada anlattığımızı sanırız o an kendimizi görevini yerine getirmiş bir komutan edasıyla kutlarız sendeyaz sitesinde yayınlarız dostlarımızdan yorum aldığımızda mutlu oluruz. Bir dostumuzun yazısını okuruz kendimizden bir şeyler buluruz mutlu oluruz.şimdiye kadar çok kullanmadığımız bir kelimeyi öyle bir kullanırlarki uykumuzu kaçırır yinede mutlu oluruz.Dost elinden bir yudum su bal şerbet olur .Bir lokma ekmek kuru soğan en mükellef sofradan daha çok doyurur bizi mutlu oluruz.Çocoklarımızın başarısıyle mutlu oluruz. Dostlarımızın mutluluğu ile mutlu oluruz.

   Mutluluklar çoğaldıkca huzuru yakalıyoruz demektir.Üçdört yıl önce Gebzede bir dostumun oğlunun sünnet cemiyetine gittim.Orada eşi dostu görünce mutlu oldum.Fakat kafamda bir plan var sünnetten sonra İstanbula gitmek bir kaç tarihi eseri ziyaret etmek bir sevdadır benim için İstanbul nasıl olmasınki bütün dünyanın gözü onda.Evliyalar diyarı, ilim şehri deniz ,boğaz kopyasıda yok eşi benzeride yok.Edebiyat, tarih üstadları neler yazmamışlarkişehr-i İSTANBUL için ben onların üzerine diyeceğim yoktur.Yaşanmayan hayat bilinmeyen hayattır yaşamak lazım görmek lazım.Şöyle Haydar paşa garının önünden karşıyı seyretmek hele azıcıkta sis varsa ama çok olmasın tamamen kararmasın. Topkapıyı,SultanAhmedi, Eyüp sultanı ve daha binlerce güzelliği üstadlara bırakıyorum.Ben mutlu olduğum huzur bulduğum bir mekanı ve olayı anlatarak yazımı tamamlamaya çalışacağım.

   Kız kulesinin  karşısı ÜSKÜDAR buram buram tarih buram buram güzellik .Gebzeden üsküdara gelmek bizim için bayağı zor oldu arabamız yok yolları bilmiyoruz temmuz sıcağı ayakta duracak halimiz yok üç kişiyiz İbrahim ve Ramazan ikiside çocukluk arkadaşım o günlere girmeyeyim iaşaallah başka bir yazıda oradaki mutlulukları ve mutsuzlukları anlatırım. Aziz Mahmut hüdai camisine geldik öğle namazı kılınmış daha yaklaşırken manevi bir hava ,bir güzellik ,mutluluk hissediyorsunuz .Her taraf pırıl pırıl etrafta hep güzel insanlar abdest aldık namazlarımızı kıldık ziyaretimizi yaptık yorgunluktan eser yok yeni doğmuş gibiyim dışarı ilk önce ben çıktım kitapçıdan bir kitap aldım Ramazanla İbrahimi bekliyorum duygularımı paylaşacağım birazda tereddütlüyüm Ramazan ilahiyatcı oldum olasıda muhalefettir yine muhalefet ederde mutluluğumu bozar diye korkuyorum bir şey demedim. İbrahim benim duygularıma tercüman oldu yahu Yaşar ben bir hoş oldum dedi ne oldu dedim hiç yorgunluk falan kalmadı tarifi imkansız bir mutluluk yaşıyorum dedi ahh be İbrahim dedim aynısını bende yaşıyorum ama senin söylemen çok güzel oldu dedim mutluluğu ve huzuru yakaladık dostlara tavsiyem istanbula yolunuzu düşürün ve aziz Mahmut hüdai camisini, türbesini ziyaret edin benimde selamımı söyleyin.tüm dostlara mutluluklar ve huzur diliyorum.Rabbım banada takrar o huzuru yakalamayı nasip etsin. 


( Huzur başlıklı yazı Yasar Kutlu tarafından 16.06.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.