Niyetin Gerekçen Olacaktır.

 

          

 

Değerli Kızım;

“Neden isteklerim olmuyor?” deme… Gerçekte “Niçin istiyorum?” diye kendine sor… İsteğinin aslı “niçin istediğinde” gizli… Tüm niyetlerine dikkat etmelisin… Önemli olan hangi niyetle yaptığındır. İşin veya tahsilinin nasıl olacağı o kadar önemli değil, niçin tahsil ettiğin veya niçin yaptığın önemlidir.  Kastın ve niyetin gerekçen olacaktır.

 

           

 

Değerli Kızım;

Gülmek mutluluğun ifadesi olabileceği gibi, alay etmeyi de temsil ettiği de bir gerçektir. Aynı şekilde gözyaşları da… Gözyaşları sevinçten de olabilir, üzüntüden de değil mi? Hayatımızın birçok anında, bu tür olaylara şahit olmuyor muyuz? Koca bir ömür, eylemlerle amaçlar arasında geçer. Bunun farkına kaç kişi varır? Kaç kişi anlar?

 

Nedense hep gerekçeleri görmezlikten geliriz. Sen de yaptıklarının veya amaçlarının değil, arzularının arasına gizlediğin, gerekçelerin sonucuna nail olacaksın. Gerekçelerin olup bitenleri değiştirmese de, ruhunda, kalbinde ve zihnin de çok farklılıklar meydana getirecektir. Neticede herkes, niyetlerinin kurbanıdır. Niyetlerinin oluşturduğu dünyalarda yaşar ve niyetlerinin sonucuna ulaşır.

 

           

 

Niyetlerindeki samimiyet, başarılarını belirleyecektir. Niyetin ruhu ise -ihlâstır.”  “Tüm insanlar helak olur; bilenler müstesna, bilenler de helak olur; bildiklerini yaşayanlar müstesna, bildiklerini yaşayanlar da helak olur; ihlâslı onlalar müstesna, ihlâslı olanlarda, her an onu kaybetmekle karşı karşıyadır.”

 

Değerli Kızım,

Bilmeyen bir şey yapamaz. Yapmayan kaybeder. Bilenin bilmeyene göre kazançlı olduğu doğrudur ama bilgisini yerinde kullanmıyorsa, onun yükünün altında ezilmekten nasıl kurtulabilir? Başarıya gidenler; bilenler ve bildiklerini ihlâsla uygulayanlardır. İhlâs niyeti, niyet ruhu, ruhta eylemleri canlandırır. Sonuçları belirleyen ise gerçek niyetlerdir. Eğer niyetini kontrol edebilirsen, hayatını da kontrol edersin. Kaderin sahibi, kendimizden bile sakladıklarınızı bilmekte ve ona göre vermektedir.

 

 

Ruhun; gerekçelerine çözüm bulmak için, milyarlarca bilgiyi taradığını nereden bileceksin? Beş duyuları, gelen ilhamları, nefsanî vesveseleri ve rüyaları bile tarar. İçinde ve dışında uçuşan ama senin ilgi sahanda olmayan binlerce keşif sahasını bile tarar. Eğer ruhuna emretmezsen; gördüklerini, işittiklerini ve dokunduklarını pek dikkate almaz. Koca bir ömrü, bilmediğin işlerin peşinde tüketmenin, ne büyük bir israf olduğunu ne zaman anlayacaksın? 

 

 

Değerli Kızım,

Aslında, ruhunun derinliklerinde, senin adına sürekli uyanık olan olağanüstü bir bilince sahip olduğunu da, bilmiyorsun. Ona görev verirsen; sadık bir köle gibi, sana itaat ve hizmet edecektir. Bilincini emrine sokabilmenin tek şartı; gerçeklerle birlikte hareket etmektir. Sen niyetlerinle çatışırsan, o da “seninle savaşmaya” devam edecektir.

 

Km - 230307

( Bilge Kıza Mektuplar -8 başlıklı yazı KOCAMANOĞLU tarafından 21.09.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu