1 Küçük Adam... Muhammed...
Öyle çok insan girdi ki hayatıma, hepsi birbirinden farklıydı. Bazıları çok iyi ve dürüst kişilerdi, bazıları ise olabildiğince kötüydü ve her adımda bir kuyu kazıyordu benim için. Bazıları çok gülüyor, çok konuşuyordu. Bazıları ise neredeyse dili lal olmuş gibi susuyordu.

Öyle ki çok garipti ve sanki ben bir konak ve gelenler de birer misafir gibiydi. Hayat işte her zamanki gibi davranıyor ve her seferinde bir yüzünü daha gösteriyordu. Hayatıma her giren, iyi ya da kötü bir tecrübe oluyordu bana ve şimdi hayatıma biri daha girdi. Ama bu kez gelen misafir, diğerlerinden çok farklı buna eminim. O daha çok küçük, sadece 6 yaşında, ama yaşı sizi yanıltmasın o benden de büyük, sizden de... Çünkü o yaşına ve görünüşüne rağmen çok büyük bir yüreğe sahip, o küçücük yüreğini dolduran büyük acılara sahip ve acılarına rağmen ayakta kalabilme gücüne sahip. Hala sevebilme yeteneğine, ara sıra da olsa gülebilen gözlere sahip ve konuştuğunda insanı derinden vuracak sözlere sahip. Onun adı Muhammed, ben onu çok seviyorum ve biliyorum o da beni çok seviyor. Ben ona ''küçük adam'' diyorum. Çünkü, yaşadıkları onun çocukluğunu çoktan alıp götürmüş bile. Bu yüzden o, küçük bir adam.

Babasını ve babasıyla birlikte bir çok hayalini de kaybetmiş ve kaybetmekle kalmamış, bu küçük yaşına rağmen kendi elleriyle gömmüş babasını ve hayallerini. Evet, Muhammed ölümü ilk babasıyla tanımış ve hala babasını geri getirebilme umuduyla yaşıyor. Bazen öldüğünü kabulleniyor ve gelemeyeceğini düşünüyor. Ancak bazen de babasını mezarından çıkarmak istediğini söylüyor. ''Baba'' kelimesini duyduğunda gözlerinden, aslında yüreğinden bir kaç damla yaş süzülüyor. Ama onun birde annesi var. Ve annesi, hayatını oğluna adamış bir kadın, oğlu için kendi hayatını hiçe saymış bir kadın, oğlu için kendinden vazgeçmiş, oğlunu kanatları altına almış fakat, yorgun bir kadın. Bir o kadar da kırgın ve üzgün, acılı bir kadın. Ben bu iki insanı hayatıma aldığım için çok mutluyum ve Muhammed'in ikinci annesiyim, onun için ve mutluluğu için elimden gelen her şeyi ve hatta fazlasını yapmaya hazırım.

"Eğer sizinde hayatınızda böyle ''küçük adamlar'' varsa çekinmeyin, onu mutlu etmek için elinizden geleni yapın. Çünkü bazen, ''mutluluk'' bir başkasının gülen gözlerinde saklı olabilir. Onu uzaklarda aramayın, etrafınıza bakmanız yeterli olacaktır."
( Küçük Adam... Muhammed... başlıklı yazı Gülden.O.Çvs tarafından 19.12.2011 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.