ANNELER GÜNÜ
Anne olmadan anneyi anlatmak kolay değil ama annesini yeni kaybetmiş birisinin annesizliğini anlatmaya çalışacağım.Elli küsür senenin sonunda ayrılmak hakikaten çok zormuş.Zaman gözünüzün önünden film şeridi gibi akıp geçiyor. Hatırlayabildiğiniz kadarıyle geriye gidiyorsunuz hep üzerinizde bir şefkat eli,oğlum diyen, sizin için daima bir şeyleri saklayan,sizi düşünen ,kollayan ve hep bir şeyler veren anne baş ucunda okuduğunuz dualarla,Yasin süresinin beşinci sayfasına geldiğinizde (inne eshabel cennetil yevme fi şuğulin fekihün)şüphesiz cennetlikler o gün nimetlerle meşguldürler, zevk sürerler. Ayetine geldiğinizde sayılı nefesler bitiveriyor.Annesiz kalıyorsunuz….
Dünya nimet külfet dengesidir deriz zaman zaman.Ama başınıza gelen olaylarla pekiştiği zaman anlarsınız bunun doğruluğunu.Cennet annelerin ayakları altındadır diyen annesini altı yaşında kaybeden peygamber efendimizi ziyaret etmek nasib oldu onbir mart günü umreden geldim onbeş mart günü annemi kaybettim ve nimet külfet dengesini daha iyi anladım.
Medinede bir şehit kardeşiyle birer çay içtik yaklaşık yirmi dakika kadar beraber olduk annesiyle beraber mardinde şehit olan kardeşi için umreye gelmişler ve ben ben o şehit kardeşini hala unutamadım elli küsür senelik bir beraberliği nasıl unuturum diye kendime soruyorum.Anneler günündede unutmamam gerektiğine inanıyorum .Başta kendi annem olmak üzere rahmetli olan bütün annelere dualar gönderelim ve unutmayalım diyorum.
ANNE
Bugün anneler günüymüş
Bütün annelere KUTLU olsun
Yüreğimde açan bütün gülleri
Gönlümden geçen tüm şiirleri
Annelere armağan ediyorum.

Bugün anneler günüymüş
Evlatlara sesleniyorum
Hemhal olun annenizle
Ellerini öpmeye koşun.

Bu gün anneler günüymüş
Ben annesizliği yaşıyorum
Sarılmak,öpmek varken
Annesini üzenlere şaşıyorum.

Bir alıntıyle sözlerimi bitiriyorum.Üniversitede okuyan evladına gecenin saat üçünde anne telefon eder yavrum nasılsın .evladın cevabı anne bu saatte niye rahatsız ediyorsun.Anne mahzun bir şekilde cevab verir evladım yirmiüç sene önce bu saatte sende beni rahatsız etmiştin DOĞUM GÜNÜN KUTLU OLSUN.

12.05.2012 yaşar KUTLU- BALIKESİR
Beğen ·  · 

( Anne başlıklı yazı Yasar Kutlu tarafından 13.05.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.