Kitabın yazıldığı andan itibaren adını kapak tasarımını içeriğini okumasam da içeriğinin yaklaşık ne olduğunu bildiğim bir kitaptı aşkın eşiğinde ölüme uyanmak.Kardeşim Zekeriya Efiloğlunun nesir yazılarını öteden  beriye severim kullandığı  akıcı üslubu ve  bir o kadarda  duru Türkçesi ile kardeşimden ziyade sevdiğim bir kalemdir.En çok şiirleriyle hemhal olsam da hikayelerini denemelerini  okumak ayrı bir tat vermiştir bana.Bu güne kadar çıkardığı bütün kitaplardan kendisinin imzaladığı ve gönderdiği olmuştur.Ama  ben bunların yanında her kitabından kitapyurdu.com vasıtasıyla ücretini ödeyerek en az 5'er tane alıp çevremdekilere dağıtmışlığım da  vardır.

 

Yazım yolunda başka  sitelerde başladığımız macerada  bu yuva  hepimizin bakış açılarını değiştirdi.Tanıdığımız değer verdiğimiz bütün arkadaşlarımızdan hepimiz  bizlerde bir şeyler  öğrendik.Ve farklı  bir ufka  doğru yol aldık hepimiz.

 

Kardeşim romanı yazmaya başladığında  bilgiler verdiğinde bile heyecanı sarmıştı beni.Bir kitap  düşünün içinde  barındırdığı öğeleri anlatımları varsayımları sizin hayatınızdan kesitler  taşıyor.Bu yüzden büyük bir merakla bekledim kitabın çıkışını.Çıktığında da sağ olsun  kitapyurdu.com hemen gönderdi kitabı.

 

Benim gibi ayda 6-7  kitap okuyan biri için (Bunların % 90 roman) ilk  kez yakın bir akrabadan yani kardeşten gelecek kitap  benim için ayrı bir merak uyandırıyordu. Kitabı okumaya  başladığımda mekanların, tarihsel yerlerin anlatımı, konuların kurgulanışı ,ustaca  yapılmış betimlemeleri ,zamanla  ve mekanla olan ilişkileri ,arada  serpiştirilmiş şiirleri,ağabeyin günlüklerinin barındırdığı sarsıcı etki ve gizemlerin kitapta  güzel serpiştirildiğine  şahit oldum.Annesiz  başladı  bu roman ve annesiz  bitti.Bitişi de yıkım gibiydi adeta.

 

İçinde  barındırdığı  güzel Türkçe ile  konulara  girişi ayrı bir heyecana  doğru itti  beni.Sanki  bu kitap bizdi,sanki bu kitap  bizim hayatımızın farklı bir  yansımasıydı.İçinde  bulunan karakterler rolleri  değişmiş isimleri farklılaşmış bir şekilde karşıma çıktıkça hayatımızın bir kesiti gözlerimin önünden film şeridi gibi geçemeye başlamıştı.

 

Eleştirel yaklaşmaya çalıştığım ve kendisine de  ifade ettiğim yönler vardı. Ama  onca okuduğum ve  bir o kadar da  pohpohlanan  nice kitapların yanında muazzam bir  eserdi. İlk kitabın olması bile bu düşüncemi değiştiremez.

 

Konusu itibarıyla  memleketimizin en önemli meselesi üzerinden yola çıkılması ve  araya serpiştirilen  güzel bir aşk hikayesi ile katılan gizem okuyucuda  fazlasıyla  merak uyandırmaktaydı.

 

Netice olarak AŞKIN EŞİĞİNDE ÖLÜME  UYANMAK kardeşimin ilk romanı olmasına  rağmen elinden başarıyla çıkmış ve okuyucusuna  sunulmuştur.İyi bir roman takipçisi olan ben size şiddetle öneriyorum.Hem marifet iltifata  tabidir.Gerek bir  tanıdığımızın kitabını alıp onu desteklemek gerek yazdıklarının ne kadar  değerli olduğunu görebilmek.

 

Bu çıktığı yolda kardeşim Zekeriya Efiloğluna  canı gönülden başarılar dilerim.

( Aşkın Eşiğinde Ölüme Uyanmak başlıklı yazı AdemEFİLOĞLU tarafından 12.08.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu