Bazı şairler neden  ölmelidir!

Aşağıda örnekleri verilen şair tiplerinin öznel anlamda ölmeleri istenmektedir, nesnel olarak ise bunun anlamı; kendilerine biçtikleri şairlik payelerinin ellerinden alınması istemidir…

 

1.Şiir yazdım diye oradan buradan kıyıdan köşeden tanınmamış veya yabancı şairlerden nasılsa anlaşılmaz diye dize çalanlar savunması beklemeden vurulmalıdır.

 

2. İlk şiiri ile devrim yaptığı hissine kapılan ve uzun yıllar bu devrimi yineleyen şairler de ölmelidir.

 

3. Başkalarının acılarını ölümlerini onları anlatarak değil de kendilerine mal eden sairler ölmeli...

 

4. Şiir yarışmalarında isimleri gereği kronik seçici kurul üyesi olup da son aksam barda oturup tanınmamış isimlerin dosyasını okumadığı halde kafa kol iliskisi içinde oldukları kişilerin dosyasına oy veren orta çaplı  isimleri belli sairler de ölmeli...

 

5. Bu şiir yarışmalarına seçici kuruldaki abilerinin şiirlerini okuyarak büyümüş gençler heves ve umutla dosya yollamaktadır. Seçici kurul şairlerini yazdıkları şiirlerdeki gibi bir şiir-insanlık abidesi olarak tanımaktadırlar. Bu genç şairler de iyi niyetli taraflarından ölmelidir.

 

6. Kendi ideolojilerinin şiirlerine yansımasındaki pratik duruşları kesip biçip onlardan yarattıkları bireysel eleştiri kuramı ile başkalarının şiirlerini eleştirirken gülünç durumlara düştüklerini bile farketmeyen şairler ölmelidir.

 

7. Şiirlerini siyasetlerinin bir parçası olarak görüp de şiirlerinin kurgu estetik vb varlıklarına gelen eleştirileri kendilerine yapılmış ideolojik bir saldırı olarak algılayan şairler de ölmelidir.

 

8. Okumayı yaratıcı bir eylem, bir emek olarak görmeyen bütün şairim diyenler de ölmelidir.

 

9. Her devrin şairleri; zaman onları Öldürmeden Ölmeliler

 

10. Şiirini ikiye böldüğünde aynısı eden şairler ölmelidir...

 

11. Dize hırsızı şairler dışında ruh hırsızı şairler de ölmelidir.

12. Bunları dilinden asacaksın diyen şairler de ölmeli

13. okursam etki altında kalırım diyen şairler de ölmeli

14. Artık şiir yazılamaz deyip gençleri şiirden soğutup; daha sonra şiir günlerinde boy gösteren yalancı şairler ölmelidir !

15. İlk şiirim onbilmemkaçküsür yaşımda Varlık ta çıktı bilgisini künyelerinin en parlak yerlerine asıp da şiirleri yokluğu oynayan şair müsveddeleri ölmelidir !

16. En başta, kullandığı dili bile bilmeyip, şiir yazıyorum diyenler  ölmeli

Not: bu çalışma, genel bir çalışma olmayıp, kendi kendini şair sanmayan bir dost ortamında hazırlanmıştır. Kimse üstüne alınmasın.

( Bazı Şairler Neden Ölmelidir! başlıklı yazı cahitbozkurt tarafından 19.10.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu