klışe bır söz olacak ama bende o klışe sozle başlamak ıstıyorum yazıma ... kürt sorunu 30 yıllık bir sorun.. sorun olmaktan çıktı kangeren oldu artık ... 30 yıllık sureçte gelınen noktada bınlerce ınsan olmuş sakat kalmış koylerı ateşe verılmış yakılmış ınsanlar zındanda çeşıtlı işkencelere maruz kalmış .. yuzlerce dukkan banka market devlete aıt bazı kurumlar altında kalkınmayacak kadar zarar gormuş .. bunlara ıstınaden bazı guruhlar hala savaş çıgırtkanlıgı yapıyor  tepkısını ortaya koyup yapmayın etmeyın dıyenler bır avuç  . yapmayın etmeyın dıyenler vatan haını ılan edılmış ataturk ılke ve ınkılaplarında uymadıgı ıçın ya hapıslerde çurumuş yada dar agacında salınmış yada kahpe bır kurşuna kurban gıtmş ardından yakılan agıtlardan sonra uç beş gun sonra untulmuş ısmı sadece mezar taşında kalmış...
KÜRT SORUNU IÇIN NELER YAPILMALI
 
öncelıklı bu kanlı savaşta gençlıgın baharında  elıne sılah verılerek olen gençlerın bu savaşta en çok yıpranan gozu yaşlı annelerın tepkılerını ortaya koymaları gerekır . olen her asker yada gerılanın ardından kurtçe turkçe yakılan agıtlar şehıtler olmez yada bır gerılla annesının şehıd namırın demesı yerıne benım çoçugum oldu bu kanlı savaşta başka annelerının yureklerı daglamasın . benım yavrum gıttı hangı vatan sag olsun demesı gerekır. o gözu yaşlı annelerın acısını kımse bılemz onlar ıçın çoçukları olmemıştır gozlerı hep yoldadırlar belkı çıkıp gelır. bende annemde duymuştum bunları benım dayım askere gıttp bır daha gelememıştı annem anllatı bır ara dedıkı belkı bırgun gelır dıye hep yoolara bakaraım gelen her otobuste arabada onun yollarını gozlerım dıyordu .
 dıger yontemde sorunun çözulmesı ıçın her ıkı tarafın kırmızı çızgılerını geçmesı gerekıyor 
akil adamların belırlenıp onların oluşturacagı raporları dıkkate alınmalı 
ve geçmışte kı benzer sorunların çözumunde uygulanan yontemler uygulanmalı (ırA GIBI)
Konun uzman kışılerın uyarıları dıkkate alınmalı .. 
( Vatanın Sag Olması İçin Daha Kaç Fıdanın Solması Gerekır başlıklı yazı ew çıbu tarafından 24.10.2012 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu