Aşk nedir sevgili?

Bedeli ödenmesi gereken fedakarlıklar toplamı mı, ayağı yerden kesen duygular çarpımı mı? Kendini unutturan sevinçlerin, yer çekimine karşı koyması mı, yani bu kadar mı?

Ah sevgili sen hiç aşkı tanımamışsın ki !

Dinle (Anla) öyleyse;

Onu ilk gördüğünde düşer ya içine bir kor, sen farkına bile varmadan daha her yanın onunla dolar ya. Baharın da o olur bundan sonra, fırtınan, alaboran da. Ekmeğin de o olur sofranda, suyun da..Yokluğunda doyarsın yaşamaya, susarsın varlığına.

Aşk karşılık beklemez unutma. Söz istemez, garanti süresini düşünmez, ezmez varlığıyla. Uyandırır yaşama, kuş seslerinin tınısını duymaya, başlarsın durgun denizle konuşmaya. Mutlu etmek ister aşk, okşamak ruhunu en beklenmedik duygularla. Ümit duymaz küçücük bir sözden, seni asla borçlu kılmaz. Serer yürek önüne aşkını da serserpe tüm pırıltısıyla bundan gocunmaz. Sadece sever sevmenin en duru haliyle. Sadece yanar aşkın en aşk haliyle.

Biliyor musun senin dediğin gibi sevmek sevilmek için uygun zamanı da beklemez aşk, ihtimalleri bekleyecek kadar da zavallı değil çünkü böylesine yüce bir duygu, tam tersine aşk başlı başına cesarettir. Engeller ayağına takılıp düşüremez ki aşkı, besler büyütür aksine. Mesafeler, imkansızlıklar aşkı doğurmaz belki ama sanır mısın öldürebilir? Hayır tüm olmazlar aşkı alevlendirir, yüceltir.

Sevmek yücelik değil ki sevgili, altında ezilesin. Aşkın kendisi yücedir aşıktan da maşuktan da onun için sakın ha suçluluk hissetmeyesin.

Senin bir hareketinle düşmedim ki aşka ben karşılık bekleyeyim senden. Kendini hiç zorlama sevgili, aşk değil ki senin ki. Olsa olsa vefa dostluk olur bunun adı belki.

Oysa aşkı tatmanı isterdim, sadece bir kez olsa bile... Vuslatı bile düşünmez insan, aşk yeter kendi kendine, sevebilmek en güzel yetenekken sevilmesem de banane...

Ben sevdim seni sevgili,

Ekmek gibi su gibi

Kirli sarı çöllerinde hayatın buldum aşkı bir damla su gibi

Ayağına toz olan toprağın her zerresine özlem duydum

Yüreğimin pasına değdirdim eğildi sana kelimelerim

Katran karası yalnızlığıma sevdanı düğümledim



Sevdim seni sevgili

Yüreğimin değdiği ufuklara yazdım hece hece ismini

Alnıma yazgıma kaderime süs eyledim sevgini

Dudağımdan taşan gülüşlere misafir ettim hasretini



Ben aşkı seninle tattım sevgili

Soluklarımı bıraktım umursamaz yokluğuna

Bakışından uzak düştüm çığlık çığlığa

Hapsettim aşkı senli suskunluklara



Ama olsun sevgili

Tüm rağmenlere ve keşkelere kafa tutup

Bir kere de olsa ben tattım aşkın ateşini


( Aşk Nedir / Sevgili başlıklı yazı Gülşen tarafından 28.08.2009 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.
 

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu

EdebiyatEvi.Com | Edebiyat ve Kültür Platformu