1 İyilik Ve Kötülük

Sevmek güzel evet, insan sevdikçe yükselir. Sevmek merhameti beraberliğinde getirir. İyiliği, vicdan sesini yanına alıp gelir. Her şeyi sevebilirsin, peki ya O'nu sevmek? 
Gönlünün en güzel yerinde onu ağırlamak . Ev sahibi makamına yükseltmek. Peki ya giderse? Sen O'nu ev sahibi yaptın, o umursamaz bir kiracı gibi yıktı kırdı döktü gitti.. 
Bunu düşünmek hiç hoş değil. Hiç bir zaman bardağın boş tarafından bakmayız ama böylede bir şey var. Sen deli gibi seviyorsun ama durduramıyorsun. 
Hep diyoruz gitsin o kaybeder diye, ama demekle olmuyor üzülen taraf yine biz oluyor. Nerede ' Bu sefer gitsin üzülmeyeceğim ' dediğimiz zamanlar? 
Mantık girmiyor araya hep duygularımız hareket ettiriyor. Olmuyor Unutmamakta ( Bunu yanlış yazmadım  ) yarar var o bir gün gidebilir ama bu senın sevmeyeceğin anlamına gelmez ki. 
Böyle olunca diyeceğim şu ki ; Kalanda, gidende olsak hiç fark etmez. Sevmek doğamızda var. Sen yürekten sev, gitsede kalsada, gitsende kalsanda. 
Çünkü: Her iyilik ve kötülük dönüp dolaşıp gelir. 

Ayşe Altunküpe.
( İyilik Ve Kötülük başlıklı yazı GönülRomanı tarafından 27.01.2014 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.