2021 yılının ilk günü sona erdi. Bu yıl da bugünle birlikte tükenmeye başladı. 2020 yılını şu şekilde özetleyebilirim : Çok zor bir yıldı. Hayatım boyunca hiç görmediğim, duymadığım olaylara şahit oldum, daha önce hiç tecrübe etmediğim duygular içinde kaldım.

   2020 yılındaki bazı olaylar, daha önce var olan ve devam eden olaylardı. Filistin’i binbir hile ile işgal eden İsrail, orada yaşayan kardeşlerimize yaptığı zulümlerine bu yılda devam etti. Çin hükümeti Doğu Türkistan’da yaşayan Müslüman soydaşlarımıza yaptığı akıl almaz zulüm uygulamalarını bu yıl da devam ettirdi. Arakan’da, Afganistan’da, Yemen’de, Irak’ta, Suriye’de oluşturulan ve yıllardır devam eden siyasi ve askeri karmaşalar sonucunda bu yıl da binlerce Müslüman hayatını kaybetti. Bu yıl da binlerce kişi vatanlarından ayrılmak zorunda kalıp mülteci olarak dünyanın çeşitli yerlerine göç ettiler

ve oralarda yaşama tutunmaya çalıştılar. Bu yıl da Akdeniz’den geçip Avrupa’da yaşamayı hayal eden yüzlerce mülteci denizin serin sularında boğuldu. Bu rakam kasım ayı itibariyle 815 kişiyi bulmuştu. Kısacası mazlum insanlara yapılan burada anlatmakla bitiremeyeceğimiz zulümler geçen yıl hiç azalmadı.

    2020 yılına damga vuran hadise ise Covid 19 isimli gribal salgın oldu. Önceki yılın son aylarında Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkıp kısa sürede tüm dünyaya yayılan bu tehlikeli virüs direnci zayıf olan birçok bedeni soldurdu. Mart ayı gibi hem ülkemizde hem tüm dünyada okullar kapatıldı, uzaktan eğitime geçildi. Tüm lokantalar, kahvehaneler, berberler, alışveriş merkezleri kapatıldı, 65 yaş üstü yaşlılarımıza ve 20 yaş altı gençlerimize sokağa çıkma yasağı getirildi. Camilerde namaz kılmak yasaklandı, umre ve hac ibadetleri iptal edildi, Kabe’de tavaf durdu. Birçok önlem alınmasına rağmen binlerce insanın ölümüne engel olunamadı. Bugün itibariyle 21.093 vatandaşımız hayatını kaybetmiş durumda. Tüm dünyada ölenlerin sayısı 1 milyon 830 bin kişiyi buldu. Yazın serbestçe dolaşmaya izin verilmiş ve hayat hemen hemen normale dönmüştü, ancak hastalığın tekrar artmasıyla bugünlerde geçen yılki sokağa çıkma yasakları ve eğitimin uzaktan yapılması uygulamasına devam edilmekte.

     2020’nin sonlarına doğru yüzümüzü güldüren gelişme, kardeş ülke Azerbaycan’ın 38 yıldır Ermenistan’ın işgali altındaki Karabağ’ı geri alarak kendi topraklarına katması oldu. Azerbaycan’ın bu başarısına milletçe destek verdik ve tüm yurtta sevinç gösterilerini sergiledik.

     2021 yılında yeryüzünde zulümlerin son bulmasını, tüm dünyanın sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir şekilde hayatlarını sürdürmesini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.

( 2021 Yılının Başında Zihnimden Geçenler başlıklı yazı AbdullahGndm tarafından 3.01.2021 tarihinde sitemize eklenmiştir. Sitemizde yayınlanan eserlerin hukuki sorumluluğu , kullanılan materyaller ve yazının içeriği yazarlarına aittir.İzin alınmadan kaynak gösterilse bile sayfamızdaki eserler başka yerde yayınlanamaz. Eserlerin izin alınmadan kopyalanması ve kullanılması 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Yasasına göre suçtur. )
Okuduğunuz Yazının Site Kurallarını İhlal Ettiğini Düşünüyorsanız, Site Yönetimine Bildirmek İçin Tıklayınız.